بررسی ارتباط بین حساسیت اخلاقی پرستاران و رضایت بیماران از کیفیت مراقبت های پرستاری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
- کد COI اختصاصی: IHSC11_339
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 995
نویسندگان
کارشناس ارشد، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران
کارشناس ارشد، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران
دانشجوی کارشناسی، گروه پرستاری ،دانشکده علوم پزشکی شوشتر، ایران
چکیده
زمینه و هدف: ارتباط جنبه اجتناب ناپذیر از مراقبت پرستاری از بیماران و عامل مهمی در بدست آوردن نتایج مثبت از درمان، کاهش تنش و رضایت بیمار می باشد . رضایت بیمار به عنوان شاخص مهم کیفیت و اثر بخشی سیستم سلامت محسوب می شود. حساسیت اخلاقی نقش مهمی در چگونگی انجام مسیولیت حرفه ای و تصمیم گیری اخلاقی پرستاران دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین حساسیت اخلاقی پرستاران و رضایت بیماران از کیفیت مراقبت های پرستاری انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی انجام شد. ابتدا 200 پرستار شاغل در بخش های داخلی، جراحی و ویژه به روش سرشماری انتخاب شدند، سپس بیماران به صورت سهمیه ای، به نسبت تعداد پرستاران شرکت کننده از هر بخش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل: سوالات دموگرافیک، Patient SatisfactionInstrument و Moral Sensitive Question بود، تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویراست 23 انجام شد. نتایج: بین حساسیت اخلاقی پرستاران و رضایت بیماران ازکیفیت مراقبت های پرستاری همبستگی مثبت معناداری وجود داشت ( P< 0/05 ). اکثریت ( 70.5% ) رضایت متوسطی از کیفیت مراقبت های پرستاری داشتند. 93/5% پرستاران از حساسیت اخلاقی بالایی برخوردار بودند. بین حساسیت اخلاقی پرستاران با متغیر های جنس، بخش محل خدمت، وضعیت تاهل، نوع مسیولیت و نوبت کاری رابطه آماری معنی داغری وجود نداشت.رابطه رضایت بیمار با نوع بخش بستری معنی دار بود ( P=0.03 ) نتیجه گیری : افزایش حساسیت اخلاقی پرستاران در ارتقاء رضایت بیماران از کیفیت مراقبت های پرستاری موثر است. تحقیقات بعدی با حجم نمونه ی بیشتر و بررسی سایر عوامل موثر بر رضایت بیماران به منظور دستیابی به اطمینان بیشتر از قابلیت تعمیم نتایج پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
حساسیت اخلاقی پرستاران، رضایت بیماران، کیفیت مراقبت های پرستاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.