بررسی تاثیر آموزش ایکتر نوزادی بر آگاهی مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان شوشتر 1396
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
- کد COI اختصاصی: IHSC11_337
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 510
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، ایران
کارشناس ارشد، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران
کارشناس ارشد،گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر
چکیده
زمینه و هدف: ایکترر ( زردی) نوزادی که به علت افزایش بیلی روبین در طی اولین هفته زندگی نوزادان ایجاد می شود، در 50-60% از نوزادان ترم و 80 % از نوزادان نارس دیده می شود. اگرچه اغلب زردی نوزادان فیزیولوژیک است اما بدلیل پیشگیری از آسیب مغزی باید از پاتولوژیک تفکیک داده شود. با توجه به اینکه آگاهی مادران نقش بسیار مهمی در تشخیص و درمانبه موقع و پیشگیری از عوارض زردی نوزادی دارد لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش ایکتر نوزادی بر آگاهی مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان شوشتر انجام شد. روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی ، 100 مادر باردار (سه ماهه سوم بارداری) مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان شوشتر به صورت تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات سنجش آگاهی مادران در زمینه علایم، تشخیص، پیشگیری، درمان و مراقبت از شیر خوار با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته که حاوی 20 سوال با مقیاس سه رتبه ای لیکرت بادامته نمرات بین 20-60 می باشد، جمع آوری شد. اخذ نمره بالاتر بیانگر آگاهی بهتر مادران قلمداد شد.پرسشنامه ها قبل از آموزش تکمیل شد و سپس آموزش های مرتبط در 4 جلسه به مدت 20 دقیقه داده شد. مجددا پس از یک ماه پرسشنامه ها تکمیل گردید و داده ها با استفاده از آزمونهای آماری و نرم افزار spss ورژن 16 تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: یافته های این پژوهش نشان داد بین میزان آگاهی مادران قبل از آموزش (86/1±58/7) و بعد از اموزش (59/1±0/15) تفاوت معنا داری وجود دارد. p< 0/00/ و t-test=31/02) همچنین سطح آگاهی در زمینه درمان بیماری در حد ضعیف بود( 30% ) که بعد از اموزش بالاتر رفت ( 70% ). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که اجرای مداخله آموزشی براساس نیاز مادران یک استراتژی موثر بر بهبود آگاهی آنها در مراقبت از نوزاد دارای زردی می باشد.کلیدواژه ها
آموزش، آگاهی، مادر ، زردی نوزاداناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.