مکان یابی بهینه دفن پسماند شهری با استفاده از فرایند تحلیل شبکه ANP در محیط GIS ، مطالعه موردی: شهرستان کوهدشت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC11_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول نصیری

دانشجویان کارشناسی ارشد رشته بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

سعید متصدی زرندی

عضو هییات علمی گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

چکیده

دفن بهداشتی پسماندهای شهری با رعایت اصول محیط زیستی و در راستای توسعه پایدار از ضرورت های عصر حاضر است. در این تحقیق از لایه های اطلاعاتی متعدد نظیر نقشه شیب منطقه، نقشه پوشش اراضی، نقشه خطوط ارتباطی، لایه فاصله از مراکز شهری و روستایی، نقشه زمین شناسی، نقشه شبکه آبهای سطحی، و ... برای مکان یابی محل های دفن پسماند ( تعیین مکان های بهینه دفن ) شهرستان کوهدشت استفاده شده است. بدین منظور از برای تولید و تجزیه و تحلیل نقشه ها استفاده گردید. GIS ابزار توانمند طی این فرایند، ابتدا نقشه های مربوط به هر یک از شاخص های طبیعی و انسانی مورد استفاده تهیه شد. در مرحله بعد وزن های هر یک از طبقات در محیط نرم افزار ANP معیارهای مورد بررسی که با استفاده از روش و محاسبه و تمام معیار ها و نقشه های آنها بر اساس وزن Super Decision های اکتسابی در هر یک از دو روش بصورت جداگانه طبقه بندی شدند. در مرحله بعد وزن هر معیار نیز بر اساس ارزش هر یک از آنها به صورت مقایسات زوجی و به همان شیوه محاسبه و ضرایب ناسازگاری (که باید کمتر باشد) برای هر یک از آنها نیز مشخص گردید. نواحی دارای محدودیت 0/1 از برای دفن که دارای ارزش برابر صفر می باشند نیز از هر یک از نقشه هایی که دارای مناطقی با چنین شرایطی بودند استخراج و برای آن یک نقشه جداگانه به اسم لایه محدودیت تهیه شد. سپس با استفاده از توابع تحلیلی، کل محدوده در هر یک از معیارهای تعیین شده پهنه بندی گردید. بعد از این مرحله، عملیات استاندارد سازی لایه ها و عملیات تلفیق لایه ها انجام شد .پس از آن با تلفیق نقشه های بدست آمده در عوامل طبیعی ، مکان های مناسب جهت دفن ANP و انسانی بر اساس وزن اکتسابی در مدل زباله در استان با توجه به معیار های مورد بررسی پهنه بندی و مشخص شد.

کلیدواژه ها

مکان یابی، دفن بهداشتی پسماند، کوهدشت ANP، GIS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.