مقایسه نتایج ارزیابی وظایف بلند کردن بار به سه روش KIM-LHC ، WISHA و جداول SNOOK : مطالعه موردی در یک صنعت چاپ

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC11_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سقراط عمری شکفتیک

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، مهندسی بهداشت حرفه ای، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران

ژاله صدقی نوش آبادی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، مهندسی بهداشت حرفه ای، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران

آغا فاطمه حسینی

مربی، عضو هییت علمی گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران

شهرام وثوقی

استادیار، عضو هییت علمی گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران

چکیده

زمینه و هدف : در دنیای امروز، اختلالات اسکلتی- عضلانی به عنوان تهدیدی جدی برای نیروی کار تلقی می شوند و یکی از فعالیت هایی که منجر به بروز این مشکلات می شود، وظایف بلند کردن بار است. بالتبع کارگران شاغل در صنعت چاپ نیز درگیر پوسچرهای نامناسب و بلند کردن بار به صورت گسترده هستند. لذا مطالعه حاضر، با هدف مقایسه نتایج ارزیابی وظایف بلند کردن بار به روش های KIM-LHC ، WISHA و جداول SNOOK در یک صنعت چاپ در شهر تهران انجام گرفته است. مواد و روش ها : در این مطالعه مقطعی، 58 نفر ( در مجموع 64 وظیفه) از کارکنان یک شرکت چاپ در شهر تهران، با استفاده از روش های مشاهده ای KIM-LHC ، WISHA و جداول SNOOK مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور نمونه گیری از روش سرشماری استفاده شد و تمام کسانی که درگیر وظایف بلند کردن بار بودند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شدند. در این مطالعه با توجه به اهداف مورد نظر، از آزمون های کای دو و فیشر استفاده شده است. نتایج : مقایسه نتایج به دست آمده از ارزیابی بلند کردن بار با روش های WISHA و KIM-LHC نشان داد که ارتباط معناداری بین این دو روش وجود دارد (P=0/005). همچنین ارتباط معناداری بین نتایج حاصل از ارزیابی با روش های WISHA و جداول SNOOK مشاهده گردید (P=0/006) و در نهایت مقایسه نتایج ارزیابی بلند کردن بار با روش های KIM-LHC و جداول SNOOK نیز رابطه معنادار این دو روش را نشان داد (P=0/046). نتیجه گیری : بر اساس نتایج این مطالعه، همبستگی بالایی بین سه روش مذکور وجود دارد و می توان از آنها به صورت جایگزین یکدیگر در ارزیابی وظایف بلند کردن بار، در صنعت چاپ، استفاده نمود.

کلیدواژه ها

اختلالات اسکلتی- عضلانی، بلند کردن بار، ارزیابی، WISHA، KIM-LHC ،جداول SNOOK

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.