ارائه روش جدید جهت محاسبه شرایط تشکیل هیدرات گاز طبیعی با مقایسه روشهای تجربی و روش شبکه عصبی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCCEESLAMSHAR01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین صابر

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشکده فنی دانشگاه تهران

چکیده

دانستن شرایط تشکیل هیدرات گاز طبیعی کاربردهای فراوانی در محاسبات مهندسی از جمله طراحی خطوط لوله انتقال گاز ، مخازن هیدروکربوری، انتقال گاز به روش هیدرات و ایمنی خط لوله انتقال و غیره دارد. روشهای مختلفی از جمله روش Katz ، روش Campbell، روش Parrish-Prausnitz و .... برای محاسبه و پیش بینی این شرایط ابداع گردیده اند. اما با مشاهده و بررسی نتایج این روشها مشخص می گردد که برخی ازاین روشها با وجود سرعت زیاد محاسباتی، از دقت بالایی برخوردار نمی باشند و بالعکس در صورت داشتن دقت کافی، سرعت محاسباتی بالایی را دارا نیستند روش شبکه های عصبی سعی در برطرف نمودن این مشکلات دارد. بطوریکه ضمن برخورداری از سرعت مطلوب محاسباتی دقت بالایی نیز در انجام محاسبات حاصل می شود. در مطالعه حاضر با توجه به وجود روابط متعددد در مقالات جهت پیش بینی شرایط تشکیل هیدرات، ابتدا رابطه مناسبی جهت پیش بینی این شرایط پیشنهاد شده و سپس مدلسازی شبکه های عصبی برای تعیین ضرایب ثابت معادله تشکیل هیدرات انجام گرفته است. همچنین برای شناخت کاملتر از توانایی این شبکه ها، مقادیر خروجی حاصل از شبکه ها در مقابل داده های واقعی شرایط تشکیل هیدرات مورد بررسی و ارزیابی واقع شده است در ادامه مقادیر پیش بینی شده شرایط تشکیل هیدرات حاصل از شبکه های عصبی با روشهای تجربی Katz,Campbell مقایسه شده که نتایج حاصله نشان میدهد شبکه های عصبی توانایی کافی درانجام مدلسازی مورد نظر جهت تعیین ضرایب ثابت معادله تشکیل هیدرات را دارا بوده و از دقت بالایی نیز برخوردار می باشند.

کلیدواژه ها

مدلسازی، شبکه های عصبی، آموزش پس از انتشار، تابع محرک، گاز طبیعی، هیدرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.