آمایش سرزمین آموزش عالی، ره آورد یک سیاست گذاری خوب: جستاری بر برنامه آمایش سرزمین آموزش عالی سلامت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
  • کد COI اختصاصی: GPPCONFERENCE01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمیله آقاتباررودباری

دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی دانشگاه آزاد اسلامی ساری و کارشناس مسیول دبیرخانه تحول و نوآوری در آموزش معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بابل

خدیجه بریمانی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی دانشگاه آزاد اسلامی ساری و کارشناس آموزش دانشجویی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

طاهره آقامیرزایی محلی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی دانشگاه آزاد اسلامی ساری و رییس آموزش، دانشگاه علوم و فنون مازندران

سعید صفاریان همدانی

استادیار، مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ساری

چکیده

سیاست گذاری آمایش سرزمین به عنوان راهنما و نقشه ی راه روشن برای برنامه ریزی در بخش آموزش عالی، می تواند هدایت کننده ی نظام های آموزش عالی به صورتی منظم، پایدار، مبتنی بر نیاز و مزیت های ملی و منطقه ای باشد. آمایش سرزمین یک برنامه توسعه بلندمدت است و اساس انواع برنامه ریزی های ملی و منطقه ای در کشورها را تشکیل می دهد. با توجه به قرابت و نسبت آموزش عالی با نظریه ی توسعه اجتماعی، برنامه ریزی در آموزش عالی از جایگاه ویژه ای در توسعه کشورها برخوردار است. تحول در آموزش عالی در گرو برنامه ریزی آمایش سرزمین می باشد. اطلاعات حاصل از آمایش سرزمین، نقشه جامعی برای نشان دادن توانایی ها، قابلیت ها، فرصت ها و نقاط ضعف هر منطقه از کشور بوده، زمینه ساز توسعه ی پایدار می باشد. اهمیت نقش آموزش عالی در توسعه کشور، توجه بیش ازپیش به آن را می طلبد. نمونه اجرایی و نسبتا موفق برنامه آمایش آموزش عالی در ایران، آمایش سرزمینی آموزش عالی سلامت می باشد. طراحی و اجرای هدفمند برنامه های آمایش سرزمین به عنوان الگویی کارآمد در سایر بخش های آموزشی مورد انتظار است.

کلیدواژه ها

آمایش سرزمینی، آموزش عالی، آموزش عالی سلامت، توسعه ی پایدار، سیاست گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.