روش حفاری بخش ورودی تونلهای آبگیر نیروگاه کارون 3

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی شریف واقعی

کارشناس ارشد دفتر فنی شرکت سایبر - کارگاه کارون ۳

رضا تابان راد

کارشناس ارشد دفتر فنی شرکت سایبر - کارگاه کارون ۳

چکیده

حفاری فضاهای زیر زمینی با دهانه غیر معمول به ویژه در شرایط ژئومکانیکی نامناسب همواره برای دست اندرکاران این قبیل فعالیتها ناخوشایند است و طراحان نیز تاحد امکان از این شرایط اجتناب می کنند و هر زمان که احداث چنین فضاهایی ناگریز می باشد، لزوما ازروشهای خاص باید بهره برد. از آنجا که بخش ابتدایی تونلهای آبگیر نیروگاه کارون 3 باید با قطر 21 متر حفر می شدند و از سویی نیز شرایط ژئومکانیکی محدوده نیز بسیار نامناسب بود، اتخاذ روش اجرایی متناسب با شرایط محیط و هندسه طرح را طلب می نمود. روش اجرای به کار رفته به طور خلاصه شامل حفر یک فضای قوسی شکل به ضخامت 2 متر در تاج تونل و پر کردن آن با بتن طی دو مرحله و سپس حفاری و پر کردن پایه های به ارتفاع 11 متر و به پهنای 4/5 متر در دو مرحله بعد بوده است. این مقاله روش اجرای فوق و تجارب حاصله را تشریح می نماید.

کلیدواژه ها

کارون 3، تونلهای آبگیر ، فضاهای زیر زمینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.