تکنولوژی بیودیزل

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCCEESLAMSHAR01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2035
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عبادی

مربی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند

سیدعلی اکبر میرتاج الدینی

عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد بیرجند

چکیده

به دلیل مزایای زیست محیطی و قابل بازیافت بودن منابع تشکیل دهنده بیودیزل درسالهای اخیر توجه زیادی به این مقوله شده است اما به هرحال، قیمت بالای بیودیزل مانع اصلی برسرراه تجاری کردن این محصول به شمار می آید. سازگاری فرایند تبادل استری پیوسته و بازیافت گلیسیرول با کیفیت بالا از فراورده فرعی بیودیزل (گلیسیرول) گزینه های اصلی هستند که باید برای کاهش قیمت بیودیزل آنها را موردبررسی قرار داد. چهار روش ابتدایی برای ساخت بیودیزل وجود دارد: استفاده مستقیم و امتزاج، میکروامولسیون، کراکینگ حرارتی (تجزیه شیمیایی در اثر حرارت) و تبادل استری معمولترین روش به کاررفته، تبادل استری روغنهای گیاهی و چربیهای حیوانی می باشد واکنش تبادل استری تحت تاثیر نسبت مولکولاریته گلیسیریدها به الکل، کاتالیزورها ، دمای واکنش، زمان واکنش، و اسیدهای چرب آزاد و حجم آب موجود در روغنها و چربیها انجام می شود بیودیزل یک ماده استری بوده و یک سوخت جایگزین دیزل نفتی است زیرا از مواد عمدتا قابل تجزیه تهیه می شود و میتوان از آن در موتورهای دیزلی استفاده کرد بیودیزل از واکنش شیمیایی روغن گیاهی یا چربی حیوانی با الکل و یک کاتالیزور تهیه می شود به این واکنش شیمیایی که مولکولهای جربی موجود در روغنها را شکسته و به استر، یعنی سوخت بیودیزل و گلیسیرول تبدیل می کند تبادل استری می گویند تهیه بیودیزل نسبتا ساده می باشد اما به هرحال مواد شیمیایی سوزآور، سمی، فرار و قابل اشتعالی در تهیه آن به کار می روند و خسارات جانی و مالی آن بسیار واقعی هستند.

کلیدواژه ها

بیودیزل، تبادل استری، امتزاج، میکروامولسیون، کراکینگ حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.