تاثیر نقل گرایی بر مبانی اعتقادی سلفی گری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق درعلوم انسانی، مدیریت و معارف اسلامی
  • کد COI اختصاصی: DINCONF02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین صالحی شهربابکی

کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث و مربی دانشگاه آزاد واحد شهربابک)

چکیده

سلفیگری، جریان نوظهور اصلاحطلبی، از دل اصحاب حدیث میباشد و رجوع به سلف، کفایت نقل، ظاهرگرایی و انکار تاویل، از اصول فکری آنهاست و عقل، تنها شاهدی است که هیچ سلطه و اختیاری ندارد. نقلگرایی از سوی سلفیان؛ تصویر نادرستی از توحید وشرک به ویژه در صفات خبری، است. با حمل صفات خبری بر معنای ظاهری، گرفتار تشبیه و تجسیم شدند و با توحید عبادی مسلمانان غیر از خود را مشرک میدانند. توحید عبادی نقش برجستهای در اندیشه سلفیان دارد. تلقی سلفیان از عبادت به معنی خضوع و تذلل، موجب شده تا تعظیم پیامبران و اولیای الهی، را عبادت خلق بی انگارند. با توجه به آیات و روایات دایره کفررا توسعه دادند که شامل مسلمانان زیادی می شود و هر دیدگاهی که با عقاید آنها نسازد محکوم به کفر و ارتداد است. پژوهش توصیفی- تحلیلی سامان یافته، به بررسی تاثیر نقل گرایی بر سلفیگری معاصر و نقد آن می-پردازد.

کلیدواژه ها

نقل گرایی، سلفی معاصر، ابن تیمیه، وهابیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.