مطالعه سیستم ترابری حین اجرای تونل خلیج فارس

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: 008_6900972277
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ابتکار

کارشناس ارشد مهندسین مشاور ساحل

عبدا... صدری

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

تونل خلیج فارس یکی از راه حل های مطرح اتصال زمینی جزیره قشم با سرزمین اصلی است که در منطقه پهل – لافت بررسی شده است. به منظور حفر و احداث این تونل لزوم بکارگیری سپر حفاری پیش بینی شده است . از آنجایی که ترابری مواد حفاری شده از سینه کار پیشروی و انتقال قطعات نگهداری به محل نصب آن نقش بسزایی در میزان پیشروی سپر حفاری دارند لذا مطالعات جامعی به منظور بررسی و طراحی سیستم ترابری حین احداث تونل خلیج فارس انجام شده است که این مقاله به نتایج حاصله از این مطالعات می پردازد. در این مطالعات امکان بکارگیری دو نوع سیستم ترابری "منقطع" و "پیوسته ـ منقطع" برای مسیرهای انتخاب شده تونل خلیج فارس در نظر گرفته شده است . در سیستم ترابری منقطع مناسب ترین کامیون و سیستم ریلی برای ترابری حین اجرا انتخاب گردیده است و لیکن در سیستم ترابری "پیوسته ـ منقطع" علاوه بر اینکه مطلوب ترین نوار نقاله و سیستم هیدرولیکی برای انتقال مواد حفاری شده طراحی شده است ، کامیون و سیستم ریلی مناسبی نیز برای انتقال قطعات بتنی پیش بینی شده است. در نهایت پس از تعیین گزینه های مطلوب هر سیستم و مقایسه آنها با یکدیگر، سیستم ترابری کامیونی (از نوع جاده ای) بعنوان گزینه برتر برای ترابری حین اجرای تونل خلیج فارس پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

ترابری ، باربری ، کامیون ، سیستم ریلی ، نوارنقاله ، سیستم هیدرولیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.