طراحی سامانه خورشیدی منفصل از شبکه برای تامین توان دستگاه کشت هیدروپونیک دوار در اقلیم شهرستان کرج

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM11_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدایمان ساعدی

استادیار مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

حسین میرزایی مقدم

استادیار مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدهادی موحدنژاد

استادیار مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

رضا علیمردانی

دانشیار مکانیک بیوسیستم، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

انرژی خورشیدی به عنوان یک منبع انرژی تجدیدپذیر، پاک و عاری از آلاینده های زیست محیطی همواره مورد توجه بوده است. به منظورتامین انرژی دستگاه کشت هیدروپونیک دوار، سامانه خورشیدی منفصل از شبکه طراحی گردید که مشتمل بر دو پنل فتوولتاییک تکبلورین 300W بود. به منظور تغییر زاویه جهت گیری پنلها و تدارک بهترین بازده دریافت تابش خورشیدی در طول سال، مکانیزمی برایتغییر دستی آن ایجاد گردید. برای ذخیره انرژی خورشیدی از چهار باتری 12V-100Ah از نوع سرب اسیدی سیلد که به صورت سری به هممتصل شده اند استفاده شد. میزان توان مورد نیاز سامانه در هر شبانه روز 4600Wh برآورد شد. بر اساس محاسبات انجام شده، میزان ظرفیت باتری برای پوشش 99 % سال و 15 روز ذخیره، به میزان 2179/25Ah بدست آمد که نیازمند 111 رشته موازی آرایه فتوولتاییک بود. با توجه به اینکه باتری های تهیه شده با لحاظ کردن بازده تنها قادر به تامین 77/6Ah بودند، تعداد 5 رشته موازی برای آن مورد نیاز بود. در این شرایط حدود 3104/5day/Wh معادل 68 % توان مورد نیاز توسط سامانه خورشیدی برای کم تابش ترین ماه سال کرج (دسامبر) تامین می شد. بر اساس نمودار انرژی تحویلی سامانه خورشیدی در طول سال، به غیر از ماه دسامبر و ژانویه، در تمامی ماه ها این سامانه قادر بود بیشتر از میزان مورد نیاز، توان تامین نماید.

کلیدواژه ها

دستگاه کشت هیدروپونیک دوار، پنل فتوولتاییک، سامانه خورشیدی منفصل از شبکه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.