مروری بر کاربردهای تصویر برداری غیرمریی X-ray و طیف سنجی مادون قرمز نزدیک در ارزیابی غیرمخرب کیفیت انار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM11_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان شیدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری تهران

پوریا بازیار

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری تهران

چکیده

انار با دارا بودن ارزش غذایی زیاد و با دانه های به نام آریل (Arils ) که با رنگ های قرمز، سفید و بین این دو شناخته می شودو در تجارت جهانی بسیار مورد توجه است. تضمین کیفیت، یکی از مهم ترین اهداف هر صنعتی می باشد، لذا نیازمند روش کم هزینهو غیرمخرب برای سنجش کیفیت این محصول می باشیم. هدف این مطالعه، مروری بر روش های معمول و غیرمخرب شامل تصویربرداری غیر مریی X-ray و طیف سنجی مادونقرمزنزدیک (NIR) جهت ارزیابی کیفیت انار می باشد. طیف سنجی X-ray روشیمناسب برای بدست آوردن حجم اجزاء داخلی انار می باشد و به این طریق می توان نسبت به سالم بودن ساختار داخلی انار پی برد.طیف سنجی NIR روشی مناسب برای ارزیابی کیفیت داخلی میوه انار با پوست ضخیم بوده و همچنین تجزیه و تحلیل موادشیمیایی موجود در دانه و پوسته انار در زمان نگهداری و استفاده از مشتقات انار (مانند آب انار) مورد توجه می باشد.

کلیدواژه ها

انار، ارزیابی کیفیت، طیف سنجی اشعه ایکس، پردازش عکس، طیف سنجی NIR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.