نقش ترویجی منشور حقوق شهروندی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی حقوق ارزیابی کارآمدی قانون در نظام جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD04_437
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر میرزاده کوهشانی

استادیار دانشکده حقوق علوم سیاسی

جعفر سلیمانی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر دانشگاه تهران

چکیده

در اکثر نظام های حقوقی، حقوق شهروندی از مهم ترین مباحث به رسمیت شناخته شده محسوب می شود .از نقش دولت ها در شناسایی این حقوق می توان به تصویب قانون ،اعلامیه یا منشور حقوق شهروندی اشاره کرد که در طول تاریخ، نمونه های فراوانی از آن وجود داشته است. درنظام حقوقی کشور ایران نیز، حقوق ملت، هم در قانون اساسی مشروطه و هم در قانون اساسی جمهوری اسلامی مورد توجه قرار گرفته است .نخستین بار واژه حقوق شهروندی از طریق بخشنامه ی رییس قوه قضاییه در سال 1383، وارد ادبیات حقوقی ایران شد. آخرین تلاش ها در این راستا، نیزمنشور حقوق شهروندی است که، ابلاغیه رییس جمهور دولت یازدهم ودوازدهم می باشد.حقوق شهروندی نیازمند بستر سازی و فرهنگ سازی در بطن جامعه از طریق آگاهی یافتن افرادازحقوق خود و آموزش آن توسط نهاد های ذی صلاح ودر نتیجه نهاد سازی و نهادینه کردن این حقوق می باشد.منشور حقوق شهروندی نیز با استفاده از این پتانسیل های بالقوه، می تواند گزینه مناسبی برای توسعه و ترویج حقوق شهروندی از طریق راه حل های غیر قضایی باشد.در این پژوهش که مطالب به صورت کتابخانه ای گردآوری شده است، تلاش گردیده است تا جنبه ها وروش های مختلف ترویج حقوق شهروندی، با تاکید بر منشور حقوق شهروندی به صورت تحلیلی –توصیفی، مورد بررسی قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

منشورحقوق شهروندی،آموزش حقوق شهروندی،ترویج حقوق شهروندی ،نهاد سازی ونهادینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.