کارآمدی قوانین تبلیغات انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری، شوراها و مجلس خبرگان رهبری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی حقوق ارزیابی کارآمدی قانون در نظام جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD04_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صحرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

علی محمد مزیدی

استادیارگروه علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

انتخابات مظهر تبلور اراده مردمی در تعیین سرنوشت خویش می باشد و تبلیغات انتخاباتی نیز نقش مهمی در نگرش ها، رفتارهای انتخاباتی و در نهایت انتخاب کاندیدای موردنظر دارد. نتایح تحقیق نشان میدهد که 5 اصل در کارآمدی تبلیغات انتخابات تاثیر دارند؛ -1 اصل در اختیارنهاددن رسانه ها به طور مساوی، -2 اصل نظارت بر فعالیتهای انتخاباتی، -3 اصل حدود و نحوه فعالیت انتخاباتی، -4 اصل نظارت بر هزینه های تبلیغات و نحوه اعمال آن و -5 اصل احترام به داوطلبان و دیگر اشخاص. در اصل در اختیارنهادن رسانه ها به طور مساوی بررسی مفاد قوانین نشان داد در قوانین انتخابات مجلس خبرگان رهبری و ریاست جمهوری نامزدها دسترسی به تبلیغ تلویزیونی و رسانه ملی را دارند در حالی که در انتخابات مجلس شواری اسلامی و شوراها چنین امکانی وجود ندارد. در اصل نظارت بر فعالیتهای انتخاباتی، زمان شروع انتخابات در چهار قانون مورد بررسی متفاوت بوده و به علت نبود نظارت و مشخصنبودن سازوکار آن، اغلب نامزدها از ماهها قبل تبلیغات غیررسمی خود را به انحاء مختلف شروع مینمایند. در اصل سوم که حدود و نحوه فعالیت انتخاباتی است مشخص شد که در قانون انتخابات مجلس، استفاده از هرگونه پلاکارد، پوستر، دیوارنویسی و کاروانهای تبلیغاتی و استفاده از بلندگوهای سیار در خارج از محیط سخنرانی ممنوع است همین ماده در قانون انتخابات شوراها نیز تکرار شده است. در اصل نظارت بر هزینه های انتخاباتی خلاءهای شدید قانونی در زمینه منابع مالی گروه ها، افراد و احزاب و نیز شفافیت در اعلام میزان هزینهها وجود دارد. در نهایت در اصل احترام به داوطلبان و دیگر اشخاص مشخص شد مطابق ماده 65 قانون انتخابات مجلس، مواد 62 و 63 قانون انتخابات شوراها، ماده 71 ریاست جمهوری هرگونه هتک حرمت و حیثیت نامزدهای انتخاباتی تخلف انتخاباتی محسوب شده است و در قانون انتخابات مجلس خبرگان نیز ماده مشخصی برای حفظ حوق سایر اشخاص و نامزدها دیده نمیشود.

کلیدواژه ها

انتخابات، تبلیغات، قوانین تبلیغات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.