اجرای حکم غیابی و آثار آن در نظام حقوقی ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی حقوق ارزیابی کارآمدی قانون در نظام جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD04_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 926
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مرندی

عضو هیات علمی گروه، گروه حقوق خصوصی، واحد گرمی، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمی، ایران

جعفر فرهومند

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق خصوصی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

مبحث حکم غیابی در دادرسی و قضاوت از اهمیت زیادی برخورداراست تا آن جا که مقتضای ادله شرعیه دلالت بر حضور طرفین در دادرسی می نماید. طبق ماده 303 آیین دادرسی مدنی، حکم دادگاه حضوری است مگر اینکه خوانده یا وکیل یا قایم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده باشد و به طور کتبی نیز دفاع نکرده باشد و یا اخطاریه، ابلاغ واقعی نشده باشد. حکم غیابی عبارت است از: این که چنان چه متهم با وجود ابلاغ احضارنامه در هیچ یک از جلسات دادرسی حاضر نشود و لایحه دفاعیه نفرستد و وکیل مدافع نیز معرفی ننماید؛ اگر موجبات دادرسی فراهم باشد، دادگاه به طور غیابی رسیدگی و حکم مقتضی را صادر می نماید. تحقیق حاضر به صورت توصیفی-تحلیلی و با هدف بررسی و مطالعه اجرای حکم غیابی و آثار آن در نظام حقوقی ایران انجام پذیرفته است.

کلیدواژه ها

حکم غیابی، ابلاغیه، دادرسی غیابی، آثار حکم غیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.