ماهیت حقوقی اعتبارات اسنادی الکترونیکی در پرداختهای بین الملل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی حقوق ارزیابی کارآمدی قانون در نظام جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD04_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 807
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مانا قیصر

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق تجارت بین الملل، واحد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

سیدجعفر هاشمی

استادیار و عضو هییت علمی گروه حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران استادراهنما

چکیده

به علت خصیصه بین المللی بودن اعتبارات اسنادی، کشورهای معدودی در جهان قوانین خاصی را در خصوص اعتبارات اسنادی وضع کرده اند. در کشورهایی نیز که چنین قانونی تصویب شده است، به استثنای ماده 5 قوانین متحدالشکل تجارت در ایالات متحده امریکا، قانون صرفا مشتمل بر مقررات اندکی است که غالبا به کلیات پرداخته است. در بعضی از کشورها، آرای محاکم، بخش مهمی از حقوق اعتبارات اسنادی را تشکیل داده است. نوشته های حقوقی یا دکترین نیز به عنوان منبع مکمل حقوق اعتبارات اسنادی به شمار می رود.حقوق اعتبارات اسنادی تا حد زیادی به واسطه عرف توسعه و تکامل یافته است. بسیاری از قواعد موثر و مفید اعتبارات اسنادی، صرف نظر از حوزه جغرافیایی یا یک نظام حقوقی خاص، در اثر عرف و عادات بانکدارانی که با واردکنندگان و صادرکنندگان و با شرکتهای کشتیرانی و بیمه سر و کار داشتند، پدید آمده است. آن عرف و عادات، امروزه عمدتا در مجموعه عرفها و رویه های متحدالشکل اعتبارات اسنادی (یو.سی.پی.) که حاصل کوشش های اتاق بازرگانی بین المللی است، گرد آمده است. علاوه بر یو.سی.پی. اتاق بازرگانی بین المللی برای ضمانت نامه های مستقل ویا اعتبارات اسنادی تضمینی،قواعد متحدالشکل ضمانت نامه های قراردادی، قواعد متحدالشکل ضمانت نامه های عندالمطالبه، و عرفها و رویه های اعتبارنامه های تضمینی بین المللی را نیز تدوین و ارایه نموده است. گذشته از قواعد اتاق بازرگانی بین المللی، کمیسیون ملل متحد برای حقوق تجارت بین الملل (آنسیترال) تلاش نموده است تا از طریق کنوانسیون راجع به ضمانت نامه های مستقل و اعتبارات اسنادی تضمینی یک چارچوب حقوقی جهانی را برای ضمانت نامه های مستقل و اعتبارات اسنادی تضمینی تدوین نماید. مباحثی که در پی می آید به اجمال قواعد اتاق بازرگانی بین المللی کنوانسیون آنسیترال راجع به ضمانتنامه های مستقل و اعتبارات اسنادی تضمینی الکترونیکی را معرفی می نماید.

کلیدواژه ها

اعتبارات اسنادی، ماهیت حقوقی، پرداختهای بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.