بررسی ویژگی ها و شاخصه های تزیینی کاخ مسعودیه
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی شهر ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: ICIIC01_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1023
نویسندگان
مربی و عضو هییت علمی دانشکده هنرومعماری، دانشگاه کردستان، ایران
چکیده
هنرهای مرتبط با معماری که به همه آنها تزیینات گفته میشود، نقش بسیار مهم و بسزایی در هویتبخشی معماری ما دارند. تزیینات معماری با اهداف متعددی در هر دوره صورت گرفته است، گاهی از این تزیینات جهت القای عظمت و بزرگی صاحب و بانی بنا که ایجاد شگفتی در بیننده ک4نداستفاده میشد و زمانی برای ایجاد حالات روحی و القای حس معنوی و مذهبی در افراد، خلق میگردید. این تزیینات در اشکال مختلف مانند حجاری، گچبری، نقاشی، کاشیکاری و ... با نقش مایه ها و مضامین هندسی، گیاهی، حیوانی و انسانی هر بیننده ای را به عالم ماورا ارتباط میدهد و حس کنجکاوی را برمیانگیزد. دوران تاریخ هنر قاجار یکی از مهمترین دوران هنرومعماری ایران را رقم زده است، چرا که دوره انقطاع از سنتها و ورود گرایش های مدرن و اروپایی به هنر و معماری ایران است. این پژوهش تزیینات معماری کاخ مسعودیه را به عنوان یکی از نمونه های شاخص معماری این دوره با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانهای مورد کاوش قرار داده است. نگارنده مساله اصلی پژوهش را شناخت انواع تزیینات به کار رفته در این بنا قرار داده است. و هدف از این پژوهش پی بردن به ماهیت تزیینات و مشخصه های معماری این کاخ دوره قاجار است.کلیدواژه ها
کاخ مسعودیه ، دوره قاجار، تزیینات معماریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.