تحلیل حباب های عقلایی در بازار ارز ایران با استفاده از آزمون دیکی فولر تعمیم یافته پیاپی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: HSCO01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل توتونچی

دانشگاه آزاد اسلامی، گروه اقتصاد، یزد، ایران، استادیار

الیاس محمدعلی پورشلمانی

دانشگاه آزاد اسلامی، گروه اقتصاد، یزد، ایران، (دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد)

چکیده

با توجه به اهمیت موضوع این مطالعه در صدد تحلیل حبابهای عقلایی در بازار ارز ایران با استفاده از آزمون دیکی فولر تعمیم یافته پیاپی در بازه زمانی 1360-1395پرداخته است. نتایج حاکی از آن است که نتایج آزمون SADF و GSADF بیانگر وجود حباب های چندگانه در سری زمانی نرخ ارز در دوره های مختلف 1365)، 1372، 1379، (1390 را نشان می دهد. نتایج این آزمون بیانگر وجود حباب های چندگانه در سری زمانی نرخ ارز در دوره های مختلف است. بروز این حبابها در دوره های مختلف میتواند دلایلی گوناگونی داشته است. به طور نمونه سیاست های یکسان سازی نرخ ارز و تعدیل اقتصادی در اوایل دهه 1370، سیاست یکسان سازی نرخ ارز در اوایل دهه 1380 و یا شرایط خاص اقتصادی در اواخر دهه 1380 از جمله دلایل بروز این شرایط میتوانند باشد.

کلیدواژه ها

حباب عقلایی، بازار ارز، ایران، آزمون دیکی فولر پی در پیاپی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.