تعیین میزان افت و پهنه بندی سطح ایستابی دشت با استفاده از نرم افزار GIS (مطالعه موردی دشت قره باغ شیراز)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: EICONF04_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فتاحی نافچی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

در بین روش های میانیابی روش های IDW،KRIGING و TISSEN ازجمله روشهای کاربردی هستند، بخصوص در بخش آبهای زیرزمینی ، در این پروژه به بررسی سطح آب زیرزمینی دشت قره باغ در استان شیراز در بازه ی زمانی 12 ساله از سال 1382 تا سال 1393 با استفاره از اطلاعات 9 چاه مشاهده ای پرداخته شده است. همچنین نتایج بدست آمده در هر روش با محاسبه میزان RMSE آن در هر سال آبی اعتبارسنجی و با سایر روش ها مقایسه شد. تعداد و پراکنش چاه های مشاهداتی در نتایج میانیابی موثر است، موقعیت چاه ها در Google earth مشخص شد و مرز منطقه مطالعاتی را با توجه شعاع تاثیر چاه ها تعیین کردیم، پس از انجام میانیابی و پهنه بندی نتایج نشان می داد که به علت برداشت غیر مجاز از منابع آب زیرزمینی در دشت قره باغ، سطح آب در این دشت طی 12 سال به میزان 15 متر افت داشته است. همچنین با توجه به میزان RMSE در هر یک از این روش ها مشاهده شد که میزان این شاخص در روش Kriging نسبت به سایر کوچکتر بوده و این نشانگر دقت بهتر روش Kriging است.

کلیدواژه ها

آبهای زیرزمینی، پهنه بندی، IDW، Theissen،Kriging

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.