پهنه بندی اقلیمی_کشاورزی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی(مطالعه موردی : استان گلستان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: EICONF04_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست_ارزیابی و آمایش سرزمین

سحر باقرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست_ آلودگی

چکیده

در عصر حاضر، توسعه پایدار کشاورزی یکی از ضروریات سرزمینی به شمار میآید. یافتن مکانی مناسب برای محصولات کشاورزی میتواند مزایای اقتصادی را افزایش و پیامد های منفی زیست محیطی را کاهش دهد.پهنه بندی اگرو کیلیما جهت ارایه تصویری گویا از نقش کلیدی اقلیم در تولیدات زراعی به دست اندرکاران بخش کشاورزی از جمله تولید کنندگان، محققان، برنامه ریزان و تصمیم گیران است. ناحیه بندی توسط عناصر و عوامل اقلیمی یکی از مهمترین موضوعاتی است که به دلایل گوناگون از جمله اهمیت آن در کشاورزی در یک منطقه مورد توجه میباشد. در این تحقیق از سامانه های اطلاعات جغرافیایی که تامین کننده افق و ابعاد جدیدی برای پایش موثر و مدیریت مداوم منابع اراضی می باشد، به کار گرفته شد و سعی می شود با تلفیق روشها و ابزارهای جدید، پهنه بندی اکولوژی کشارزی را در منطقه استان گلستان نشان داد جهت دستیابی به توسعه ی پایدار ناحیه بندی بر اساس میانگین سالانه بارش و دما ی داده های سال 78الی93در 5 ایستگاه سینوپتیک موجود در سطح استان گلستان با استفاده از سامانه ی اطلاعات جغرافیایی صورت گرفته است و سپس با استخراج نقشه ی درجه حرارت و میانگین بارش سالانه و پتانسیل تبخیر پهنه بندی اقلیمی بر اساس دو فاکتور بسیار مهم درجه حرارت و میزان رطوبت در دسترس در نرم افزار ادریسی انجام گرفته است. و در نهایت با مقایسه ی دو دویی در نرم افزار ادریسی نقشه ی پتانسیل کشت در استان گلستان تهیه گردید.نتایج نشان می دهد. استان گلستان در تولید محصولات کشاورزی دارای 11 منطقه ی اقلیمی متفاوت میباشدکه میتوان با توجه نیاز هر کدام از محصولات به رنج درجه حرارت و همچنین میزان رطوبت در منطقه ای کشت شوند که طبق اصول امایش سرزمین به حداکثر محصول پایدار دست یابیم

کلیدواژه ها

میانگین بارش سالانه ،پتانسیل تبخیر،میانگین درجه حرارت، رطوبت در دسترس، سامانه اطلاعات جغرافیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.