مقایسه آرامش فضا های معماری گذشته و مدرن و جایگاه طراحی صنعتی در آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دیزاین (تعامل بین طراحی صنعتی و معماری داخلی) ۱۳۹۶
  • کد COI اختصاصی: DIDIA01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره نجاتی

دانشجو طراحی صنعتی دانشگاه الزهرا

چکیده

خانه فضایی ایست که آدمی از دیرباز به طور روزمره از آن تاثیر گرفته و بر آن تاثیر می گذارد. احداث یک خانه پدیده ای فرهنگی محسوب شده و شکل و سازمان فضایی آن به شدت تحت تاثیر فرهنگی است که به آن تعلق دارد. حال آنکه با گذشت زمان و نمایان شدن مسایلی چون ساخت وسازهایی که بی اعتنا به تاریخ و فرهنگ بومی ملت ها است لزوم بازبینی دراین زمینه دیده می شود. از اساسی ترین ومهمترین نیازهای انسان، نیاز به آرامش می باشد به خصوص در جامعه پر استرس امروزی این نیاز بیشتر احساس می-شود، آرامش وقتی حصول می یابد که روح و جسم انسان در آسایش باشد. یکی از مهمترین فاکتورهایی که دستیابی به این مهم را به راحتی به ارمغان می آورد طراحی داخلی ودکوراسیون می باشد. در یک رویکرد کلی می توان طراحی معماری را طراحی تناسبات و عناصر زیبایی شناسانه، شییی وانسانی روابط حاکم بر مجموعه مفهوم و فیزیک ساختمان مسکونی انسان با انواع کاربری دانست، در این میان می توان طراحی صنعتی را در تمامی ظروف مطروحه در طراحی معماری ریخت، می توان با ادغام این دو به درک بهتر مفاهیم و در نتیجه طراحی های بهتر رسید. از این رو در مقاله حاضر با روش توصیفی_پژوهشی سعی بر تبیین الگوهای آرامش بخش طراحی معماری داخلی ودکوراسیون استفاده شده در معماری سنتی ایران شده است دارد. لذا باتوجه به فرهنگ غنی ایران زمین و همچنین براساس المان های استفاده شده همچون ارسی و حوض آب و ...، نیاز به شناخت و بیان عناصر و ویژگی های موجود در طراحی مسکن ایرانی براساس فرهنگ ایرانی احساس می شود، در این میان هدف آن بود تا با شناساندن این موارد به طراحان صنعتی نشان داد، می توان از المان های سنتی که در گذشته مورد استفاده افراد بوده استفاده کرد.نتایج نیز بیانگر آن است که در الگوهای مسکن مدرن علاوه بر جنبه سرپناه بودن خانه، جنبه والای خانه که ایجاد محیطی مطلوب برای زندگی براساس فرهنگ ایرانی است، نیز بایستی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

طراحی داخلی، طراحی سنتی ایران، آرامش در خانه، طراحی صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.