کاربرد اولتراسوند در تولید سوخت های بیوزیستی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره توسعه همکاری های علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: CFAS01_374
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا ورعی

دانشجوی مقطع دکترای، رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مسعود هنرور

دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

سیستم اولتراسوند یکی از روش های نوین است که در بسیاری از صنایع از جمله صنعت غذا کاربرد زیادی دارد چون سیستمی آسان، ارزان و با صرفه انرژی همراه است همچنین در این سیستم از نوسانات امواج صوتی فراتر از محدوه شنوایی انسان استفاده می گردد. تکنیک اولتراسوند در تولید سوخت های بیوزیستی از منابع بایومس از جمله لینگوسلولز و میکروآلگاها استفاده می شود. در حقیقت اولتراسوند به عنوان یکی از مورد پسند ترین سیستم ها در جهت تولید سوخت های بیودیزلی و بیوزیستی مورد توجه قرار دارد چرا که زمان واکنش را کاهش داده و موجب صرفه جویی در انرژی مصرفی می گردد. در این مقاله به کاربرد سیستم اولتراسوند در کاربرد مواد غذایی، کاربرد اولتراسوند در تولید بیواتانول، استخراج روغن، تولید بایودیزیل از لینگوسلولز و میکروآلگاها ذکر شده است. محکم بودن ساختمان لینگوسلولز و وجود شبکه مشبک لیگینین که سبب اتصال محکمتر در این منابع می گردد پس برای شکسته شدن شبکه موجود در آن نیاز به شرایط ویژه و حلال های خاص برای تجزیه شدن نیاز است که تمامی این مراحل و فرایندها بسیار پیچیده بوده و نیاز به مصرف انرژی غیرقابل قبولی دارد. کاربرد سیستم های شدید اولتراسوند با تاثیر انرژی بالا و قدرت فرسایش زیاد در بیومس ها سبب جدا و تجزیه شدن اجزا و ترکیبات آن می گردد در ادامه، واکنش های شیمیایی بین اجزا بیومس تحت شرایط ملایم اولتراسوند، سبب افزایش بازدهی واکنش ها و تشدید نمودن فعالیت های کاتالیکی که خیلی سودمند تر و پربازده تر از روش های ترموشیمیایی می باشد.

کلیدواژه ها

اولتراسوند، میکروآلگا، لینگوسلولز، بیومس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.