بررسی و مقایسه کیفیت پسته نمگیری شده در دو نوع نم گیر رایج در طول زمان نگهداری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره توسعه همکاری های علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: CFAS01_371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد شاکراردکانی

پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران

فایزه کرمی رباطی

موسسه غیرانتفاعی کار، رفسنجان، ایران

چکیده

یکی از راههای افزایش کیفیت و کمیت پسته، افزایش دقت در مرحله فرآوری آن می باشد. بعدازاینکه پسته ها در حوض آبی تفکیک شدند، وارد دستگاه پیش خشک کن یا نم گیر می شوند. هدف از این تحقیق ارزیابی دو نم گیر رایج پسته بود. بدین منظور نمونه های پسته تازه رقم کله قوچی از باغات شهرستان رفسنجان چیده شدند و در دو دستگاه نم گیر کالسکه ای و طبقه ای مورد فرآوری قرار گرفتند. نمونه گیری قبل و بعد از نم گیرها انجام شد. سپس نمونه های پسته در معرض نور خورشید تا رطوبت 5 درصد خشک گردیدند. بر روی نمونه ها در سه زمان صفر، یک ونیم و سه ماه، آزمون های عدد پراکسید، دی ان مزدوج و تری ان مزدوج انجام گردید. استخراج روغن با روش پرس سرد انجام شد. بر اساس نتایج، نمونه های پسته نم گیری شده در دو دستگاه نم گیر ازلحاظ عدد پراکسید دارای کیفیت مناسب و قابل قبول بودند. اعداد پراکسید ، دی ان مزدوج و تری ان مزدوج اندازه گیری شده حاصل ازنمونه های نم گیری شده در طول زمان نگهداری افزایش یافته و اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد مشاهده گردید. همچنین نم گیر کالسکه ای عدد پراکسید، دی ان مزدوج و تری ان مزدوج کمتری نسبت به نم گیر طبقه ای نشان داد.

کلیدواژه ها

پسته، نم گیر کالسکه ای، نم گیر طبقه ای، عدد پراکسید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.