مطالعه اثر ضد قارچی اسانس روغنی گیاه زنجبیل بر روی قارچ عامل فساد سیب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره توسعه همکاری های علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: CFAS01_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف فرشباف

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز، ایران

حمیده وقاری

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز، ایران . گروه گیاهی ناجیان (شرکت ان جی)، تبریز، ایران

محمدجواد ناجیان

گروه گیاهی ناجیان (شرکت ان جی)، تبریز، ایران

یحیی ناجیان

گروه گیاهی ناجیان (شرکت ان جی)، تبریز، ایران

چکیده

گیاه زنجبیل یکی از مهم ترین گیاهان دارویی و معطر است و خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی اسانس آن در مطالعات متعددی بر روی گونه های مختلف باکتری ها و قارچ ها بررسی شده است. در این پژوهش خاصیت ضد قارچی اسانس حاصل از ریزوم زنجبیل بر روی قارچ عامل فساد سیب بررسی می شود. بدین منظور، اسانس ریزوم های خشک شده زنجبیل با استفاده از دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب و بخار تهیه گردید. سپس تحت شرایط آزمایشگاهی مقدار مشخصی از اسانس با محیط کشت ترکیب گردید و سپس قارچ تهیه شده از کپک سیب به محیط کشت منتقل شد. نمونه ها به مدت پنج روز در شرایط دمای بهینه ی رشد، در داخل انکوباتور قرار داده شد. هر 24 ساعت، قطر رشد قارچ ها در نمونه حاوی اسانس زنجبیل و نمونه شاهد انداره گیری و ثبت گردید. نتایج حاصل نشان داد اسانس زنجبیل به طور قابل ملاحظه ای قابلیت مهار رشد قارچ عامل فساد سیب را دارد و می تواند به عنوان عامل افزایش ماندگاری میوه سیب و جلوگیری از فساد آن در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

اسانس، خاصیت ضد قارچی، ربزوم، زمان ماندگاری، زنجبیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.