تولید و ارزیابی نانوکامپوزیت زیست تخریب پذیر با خاصیت ضد میکروبی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره توسعه همکاری های علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: CFAS01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه رستم زاد

استادیار، دانشگاه گیلان

خدیجه تقوا

دانش آموخته کارشناسی شیلات، دانشگاه گیلان

مرضیه بقایی

دانش آموخته کارشناسی شیلات، دانشگاه گیلان

چکیده

به منظور حفظ کیفیت مواد غذایی، بسته بندی و پوشش دهی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. علاوه بر این، امروزه تمایل مصرف کنندگان به خریداری محصولاتی که تازگی و کیفیت خود را حفظ می کنند، افزایش یافته است. با توجه به رشد تولید پلیمرهای مصنوعی، بخش عمده ای از آلودگی محیط زیست را آلودگی توسط پلاستیک های سنتزی که به آلودگی سفید مشهور است، تشکیل می دهد. از اینرو استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی که آلودگی کمتری را ایجاد میکنند و زیست تخریب پذیر می باشند، رواج یافته است. استفاده از اسانس های گیاهی به جای مواد نگهدارنده شیمیایی نگرانی های ناشی از مصرف اینگونه مواد را کاهش می دهند. ترکیب، ساختار و گروه های عاملی اسانس ها نقش مهمی در فعالیت ضد میکروبی آنها ایفا می کنند. معمولا ترکیباتی که دارای گروه های فنلی هستند موثرترند. در این میان اسانس های آویشن، رزماری، میخک، پونه کوهی، مریم گلی و مرزه موثرترین ترکیبات علیه میکروارگانیسم ها را دارند. با توجه به خواص اسانس آویشن، در تحقیق حاضر این اسانس به نانوکامپوزیت های تولید شده کاراژینان-نانورس افزوده شد تا خواص ضدمیکروبی آن بررسی گردد. اثرات ضدمیکروبی فیلم نانوکامپوزیتی فعال تولید شده بر علیه باکتری های اشرشیاکلی، لیستریا مونو سیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون میکروبی فیلمها نشان داد که در تیمار نانوکامپوزیت، افزودن 3% نانورس به فیلم بازدارندگی کمی در برابر رشد باکتری های E.coli و L. monocytogen ایجاد کرد و باکتری ها در زیر دیسک های فیلم رشد نکردند، اما هاله ای هم در اطراف دیسک ایحاد نشد. با افزودن اسانس آویشن به محلول فیلم ساز بازدارندگی فیلم های تولید شده در برابر باکتری ها خصوصا لیستریا افزایش معنی داری داشت و در اطراف فیلم نیز هاله ای عاری از باکتری تشکیل شد. از اینرو استفاده از آن در بسته بندی مواد غذایی فساد پذیر توصیه می شود.

کلیدواژه ها

اسانس آویشن، بسته بندی، پوشش های خوراکی، کاراژینان، نانو کامپوزیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.