بررسی تاثیر غلظت های مختلف کلشی سین در القاء پلی پلوییدی در رقم اسپیدفید سورگوم علوفه ای
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنگره توسعه همکاری های علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی
- کد COI اختصاصی: CFAS01_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 489
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد
استاد گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد
چکیده
سورگوم علوفه ای با نام علمی (Sorghum bicolor L. Moench)، پنجمین غله مهم از نظر تولید و سطح زیرکشت در جهان می باشد. سورگوم دارای کاربردهای متعدد می باشد. در کشورهای در حال توسعه مانند آفریقا، چین وهندوستان از سورگوم در تغذیه انسان استفاده می کنند. اما در کشورهای پیشرفته مانند ایالات متحده و استرالیا در تغذیه دام استفاده می نمایند. سورگوم در مقایسه با غلات دیگر، می تواند اتانول تولید نماید در حالی که مقدار آب مصرف شده در سورگوم کمتر می باشد. سورگوم علوفه ای عملکرد علوفه زیادی تولید می نماید. یکی از راه های بالا بردن محصول وکیفیت علوفه، القای پلی پلوییدی است. علاوه بر این اتو پلی پلوییدی ممکن است در تحمل به تنش ها مانند کمبود مواد مغذی، خشکسالی، کمبود آب، درجه حرارت، آفات و پاتوژن نقش داشته باشد. منظور دستیابی به برخی از این اهداف در سورگوم علوفه ای، مریستم انتهایی گیاهچه های چهار روزه تحت تیمار با کلشی سین قرار گرفتند. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور غلظت کلشی سین (0، 01/0، 1/0 و 2/0) و مدت زمان تیمار (4 ، 8 ، 16 و 24 ) با سه تکرار انجام و برخی ویژگی های بیوشیمیایی و سیتولوژیکی در گیاهان پلی پلوییدی به صورت مقایسه ای با دیپلویید همتای خود مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که گیاهان پلی پلوییدی به لحاظ میزان پروتیین و کلروفیل افزایش معنی داری نشان می دهند. نتایج فلوسایتومتری در رابطه با القای پلی پلوییدی نشان داد بیشترین میزان احتمال پلی پلوییدی در رقم اسپید فید مربوط به کلشی سین با غلظت 2/0 درصد و4 ساعت می باشد. همچنین نتایج شمارش کروموزمی نتایج فلوسایتومتری را نیز تایید کرد. نتایج این آزمایش به طور ویژه نشان داد که با دو برابر شدن تعداد کروموزوم ها پروتیین به عنوان شاخصی از کیفیت علوفه افزایش می یابد.کلیدواژه ها
پلی پلوییدی، خصوصیات روزنه و پروتیین، سورگوم علوفه ای و کلشی سینمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.