بررسی میزان آلودگی گوشت قرمز تولیدی در شهر زاهدان به باکتری اشریشیاکلای در سال 96

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره توسعه همکاری های علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: CFAS01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد نیکبخت

اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

ناهید کرد

اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

مهدی حسینی

اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

حسین فروزنده دهکردی

اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

چکیده

پژوهش فوق با هدف ارزیابی میزان اشریشیاکلای در نمونه های گوشت گاو تولیدی در کشتارگاه ها و کارگاه های بسته بندی شهر زاهدان در سال 96 طراحی و اجرا گردید. 200 نمونه از مراکز فوق اخذ و به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان منتقل شد. مقدار 25 گرم از نمونه پس از همگن سازی، در داخل 225 میلی لیتر پپتون واتر استریل پیش غنی سازی شد. سپس به روش سه لوله ای در محیط لوریل سولفات براس تلقیح و به مدت 24 الی 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد انکوبه شد. درصورت وجود گاز یا کدورت در لوله دورهام، تلقیح در محیط Brilla Broth و انکوباسیون به مدت 24 تا 48 ساعت در دمای 44 درجه سانتیگراد انجام شد. درصورت واکنش مثبت تلقیح در محیط پپتون واتر بدون اندول و انکوباسیون به مدت 24 الی 48 ساعت در دمای 44 درجه سانتیگراد انجام شد. تشکیل حلقه ارغوانی پس از افزودن معرف کواکس موید حضور باکتری اشریشیاکلای می باشد. بر اساس روش MPN تعداد باکتری در هر گرم محاسبه گردید. برای تایید نهایی از محیط کشت های EMB، مک کانکی و IMVIC استفاده شد. تعداد 28 نمونه از کل نمونه های آزمایش شده آلوده به ایکلای تشخیص داده شد (2/11 درصد) که تعداد 9 نمونه (6/3 درصد کل نمونه ها و 32% نمونه های ایکلای مثبت) دارای آلودگی بالاتر از حد استاندارد و غیرقابل مصرف انسانی تشخیص داده شدند. با توجه به کاهش میزان نمونه های ایکلای مثبت با آلودگی بیش از حد استاندارد در سال 96 نسبت به سال 95 (با شیوع 4/5%)، می توان گفت آلودگی گوشت به باکتری فوق به مرور زمان و در اثر به کارگیری روش های مناسب تولید و آگاهی تولیدکنندگان در حال کاهش می باشد.

کلیدواژه ها

اشریشیاکلای ، گوشت گاو، زاهدان، MPN

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.