بررسی رابطه بین محافظه کاری نامشروط حسابداری و مدیریت سود

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مطالعات نوین اقتصاد، مدیریت و حسابداری در ایران
  • کد COI اختصاصی: BUSINESS01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم روحانی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان

عیسی نورانی فر

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان

امیر رحیمی آشتیانی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی رابظه محافظه کاری نامشروط حسابداری ومدیریت سود درشرکت های و مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جامعه آماری این تحقیق؛ شامل تمام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از 1385 تا پایان سال 1395 می باشد. (457 شرکت 3248 سال - شرکت)، که از شرایط زیر برخوردار باشند: شرکت هایی که از سال 1380 پذیرفته شده باشند. شرکت سرمایه گذاری یا با فعالیت خاص (مثل تامین مالی) نباشند. شرکت هایی که پایان سال مالی آنها 29 یا 30 اسفند هر سال باشد و شرکت هایی که داده های آن در دسترس باشد. برای تعیین نمونه آماری به روش حذفی سیستماتیک، شروط زیر اعمال شده است: ابتدا شرکت هایی که پایان سال مالی آنها 29 یا 30 اسفند ماه نیست حذف شده است. 103 شرکت، 736 سال شرکت سپس بانک ها و موسسات مالی و شرکت های سرمایه گذاری مالی (به دلیل ماهیت متفاوت فعالیت آنها از سایر واحدهای تجاری) حذف شده اند 13 شرکت، 75 سال - شرکت در پایان مشاهدات پرت صدک اول و صدک 99 تمام مشاهدات و نیز شرکت های با ارزش دفتری سهام منفی حذف شده اند. 62 شرکت 304 سال - شرکت با اعمال شرایط فوق تعداد 279 شرکت (معادل 2133 سال شرکت) جهت براورد مدل ها و آزمون فرضیه های تحقیق انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل های آماری فرضیه اول تحقیق، با استفاده از داده های ترکیبی برآورد شده است. نتایج برآورد این مدل با ریویکرد اثرات ثابت نشان می دهد که متغیر مدیریت سود روی معیار محافظه کاری نامشروط تاثیر معناداری دارد. به عبارتی می توان گفت که شرکت هایی که گزارشگری مالی محافظه کارانه ای ارایه می کنند می تواند رفتارهای مدیریت سود بیشتری داشته باشند. که این نتیجه با نتیجه تحقیق زوولبو 2016 و همچنین تحقیق و حیدی الیزایی و افشاری نسب 1391 مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

محافظه کاری نا مشروط، مدیریت سود، اقلام تعهدی اختیاری، اقلام تعهدی غیراختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.