تحلیل بررسی جایگاه زنان در شکل گیری انقلاب اسلامی و تداوم آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی رهیافت های نوین در علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: ASOCONF02_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6099
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ذاکری

رشته تخصصی : آموزش ابتدایی ؛ شغل : آموزگار

طیبه اطهری

رشته تخصصی : آموزش ابتدایی ، شغل : آموزگار

سمیه عباسیان نژاد

رشته تخصصی : آموزش ابتدایی ، شغل : آموزگار

چکیده

زنان در جایگاه نیمی از جامعه ی بشری ، همواره نقش سرنوشت سازی در تحولات سیاسی - اجتماعی داشته اند ؛ اما نقش زنان در فرایند انقلاب اسلامی ، همانند حکایت انقلاب از نوع و جنس دیگری است . زنان مسلمان با گزینش فرهنگ غنی اسلامی در مقابل فرهنگ غربی ، پایه گذار جنبشی نوین در عصر انحطاط اخلاقی شدند . موضوع و هدف کلی پژوهش حاضر ، تحلیل بررسی جایگاه زنان در شکل گیری انقلاب اسلامی و تداوم آن می باشد ؛ که برای رسیدن به آن از روش کتابخانه ای استفاده شده است . بررسی ها حاکی از آن است که زنان با پذیرش اسلام سیاسی ، به عناصر انقلابی و مبارزاتی تبدیل شدند . مردان بزرگی که در سال های سیاه خفقان ، درتدارک انقلاب بزرگ بودند ، یقینا بدون همراهی زنانشان ، توانایی به انجام رساندن آن امور را نداشتند . در سال های 65 و 65 که زمان اوج گیری انقلاب اسلامی بود ، حضور زنان انقلابی با ظاهر کاملا اسلامی ، بیش از هر چیز توجه ناظران سیاسی را به خود جلب می کرد . با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ، تحولات عمیق و بنیادین در عرصه های مختلف سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی کشور به وجود آمد که یکی از آن ها حضور فعال زنان در انقلاب و بالا رفتن منزلت زن در ایفای نقش سیاسی و مشارکت آنان در همه امور کشور و افزایش چشمگیر تعداد دختران دانش آموز و دانشجو و زنان معلم و استاد و مشاغل در سطوح مختلف اعم از قانونگذاری ، اجرایی و سایر پست های حساس کشور ، می باشد .

کلیدواژه ها

زنان ، نهضت امام خمینی و انقلاب اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.