بررسی میزان علاقمندی اعضای پسر به فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی مرکز شهرستان شوط

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی رهیافت های نوین در علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: ASOCONF02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر ذکاوت

دانشجوی کارشناسی ارشد، هنر اسلامی، گرایش کتابت و نگارگری، دانشکده ی هنر، دانشگاه شاهد تهران.

چکیده

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یک سازمان فرهنگی، هنری و ادبی مختص کودکان و نوجوانان می باشد که در سراسر ایران مراکزی دارد که مرکز فرهنگی هنری شهرستان شوط یکی از آنهاست. در این مرکز فعالیت های فرهنگی، ادبی و هنری مختلفی برای پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان انجام می شود که رایج ترین این فعالیت ها شامل کارگاه های نقاشی، سفال گری، پویانمایی، ظریف بری روی چوب، شعرخوانی، قصه گویی، کاردستی و ... و انواع بازی هایی نظیر شطرنج، فوتبال دستی، دومینو و ... می باشد. اولین گام برای افزایش سطح کیفی هر نوع عملکردی ارزیابی آماری و مطالعه ی علمی آن عملکرد می باشد و سپس در راستای بهبود وضعیت باید به برنامه ریزی های تخصصی در آن زمینه پرداخت. از این رو اهمیت فعالیت های فرهنگی، هنری، ادبی و آموزشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در رشد اجتماعی و فرهنگی آن ها و نیز اهمیت بهبود عملکرد مراکز کانون و تاثیر این بهبود در وضع کلی جامعه ضرورت انجام این پژوهش را ایجاد کرد. هدف اصلی این تحقیق بررسی میزان علاقه ی اعضای پسر مرکز فرهنگی هنری شهرستان شوط به فعالیت های رایج این مرکز در جهت ارزیابی عملکرد و نیز برنامه ریزی برای بهبود شرایط می باشد. این پژوهش با ارزیابی داده های کتابخانه ای و اطلاعات اسنادی و میدانی انجام شده و داده های میدانی و جامعه ی آماری آن به روش توصیفیتحلیلی مورد مطالعه قرالر گرفته است و نتایج حاکی از آنست که اعضای پسر این مرکز به تمام فعالیت های کانون به عنوان بازی می نگرند و کودکان پسر بیشتر از همه به فعالیت های پرتحرک و هیجانی و نیز کار با دست و تخلیه ی انرژی علاقمند هستند و اما اعضای نوجوان فعالیت های فکری و چالش ساز ذهنی را ترجیح میدهند و این ارزیابی خود در جهت اتخاذ برنامه های بهتر و بهبود کیفی فعالیت های کانون کارساز و مفید می باشد. |

کلیدواژه ها

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مرکز شهرستان شوط، بازی، علاقه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.