بررسی مبانی داستان سرایی در قرآن کریم و کاربرد آن در قصه گویی برای کودکان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی رهیافت های نوین در علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: ASOCONF02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر ذکاوت

دانشجوی کارشناسی ارشد، هنر اسلامی، گرایش کتابت و نگارگری، دانشکده ی هنر، دانشگاه شاهد تهران.

چکیده

داستان سرایی و قصه گویی از موضوعات مهم حیات فرهنگی جوامع می باشد که در قالب ادبیات شفاهی و یا مکتوب متداول بوده و تا امروز در ساختار فرهنگی تمام جوامع وجود داشته است. در بین جوامع مختلف متون ادبی کهن بسیاری وجود دارند که مورد استناد متن پژوهان و نیز داستان نویسان می باشند. در این بین قرآن کریم یکی از این متون ادبی و هنری کهن و نیز مقدس ارزشمندی است که بسیار مورد توجه ادبیات پژوهان می باشد. علاوه بر تمام ویژگی های متنی و ادبی قرآن کریم این کتاب یک مجموعه ای کامل از داستان های جذاب و زیباست که برخی ویژگی های ساختاری آن باعث تمایز این کتاب با سایر کتب داستانی و کهن ادبی است. با توجه به اهمیت موضوع قصه و قصه گویی در بعد فرهنگی جوامع و تاثیر آن در رشد کودکان و نوجوانان این ضرورت ایجاد شد تا قرآن کریم به عنوان منبع مهم راهنمای حیات جامعه ی اسلامی مورد استناد قرار گرفته و مبانی قصه گویی در این کتاب عظیم الشان مورد مطالعه قرار گیرد و راهکارهایی برای گنجاندن این اسلوب و مبانی داستان سرایی در قصه گویی برای کودکان ارایه گردد. هدف اصلی این پژوهش که با استناد به اطلاعات کتابخانه ای و میدانی و به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است، بررسی اصول و مبانی قصه گویی در قرآن کریم و ارایه ی راهکارهایی برای کاربرد اهداف تربیتی و آموزشی و نیز مبانی داستان سرایی قرآن در شیوه های قصه گویی برای کودکان و نوجوانان می باشد. نتایج این پژوهش حاکی از آنست که قرآن کریم یک منبع ادبی و داستانی جامع و کامل برای اتخاذ ارایه ی شیوه های موثر در قصه گویی هدفمند تربیتی و آموزشی برای کودکان و نوجوانان می باشد

کلیدواژه ها

قصه های قرآنی، مبانی قصه گویی، قصه گویی برای کودکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.