پیش بیىی سازگاری اجتماعی بر اساس سبک های دلبستگی و حمایت اجتماعی در دانش آموزان مقطع دوم متوسطه ناحیه 3 شیراز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم انسانی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: ARHP01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام محمدنژادشیرازی

گروه مشاوره مدرسه، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

سوسن سهامی

گروه علوم تربیتی، مشاوره مدرسه، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

چکیده

انسان محصول اجتماع است و مسلما تحت تاثیر نظام ها و فرهنگ های جامعه خود قرار دارد و سازگاری او یک سازگاری اجتماعی است؛ و در چنین شرایطی است که باید نیازهای خود را برآورده سازد و آرامش و تعادل خود را حفظ کند، بنابراین انسان می باید با اجتماع سازش یا سازگاری نماید. پزوهش حاضر با هدف پیش بینی سازگاری اجتماعی بر اساس سبک های دلبستگی و حمایت اجتماعی در دانش آموزان مقطع دوم متوسطه ناحیه 3 شیراز انجام شده است. روش انجام پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان مقطع دوم متوسطه ناحیه 3 شیراز در سال 95-94 مشغول تحصیل بودند که به صورت روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای جمعا 250 دانش آموز به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار اندازه گیری پژوهش پرسشنامه استاندارد سازگاری اجتماعی کالیفرنیا، پرسشنامه ی حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی (MSPSS) و سبک دلبستگی کولینز و رید بود که بین افراد نمونه توزیع گردید. پرسشنامه ها بعد از جمع آوری با نرم افزار spss 20 مورد تجزیه وتحلیل در 2 سطح توصیفی و استنباطی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون نشان داد که دلبستگی اجتنابی به صورت منفی و معناداری قادر به پیش بینی سازگاری اجتماعی می باشد و دلبستگی ایمن به صورت مثبت و معناداری قادر به پیش بینی سازگاری اجتماعی می باشد. همچنین بعد حمایت خانواده به صورت مثبت و معناداری قادر به پیش بینی سازگاری اجتماعی می باشد و همچنین بعد حمایت دوستان به صورت مثبت و معناداری قادر به پیش بینی سازگاری اجتماعی می باشد و بعد حمایت افراد مهم به صورت مثبت و معناداری قادر به پیش بینی سازگاری اجتماعی می باشد.

کلیدواژه ها

سازگاری اجتماعی، سبک های دلبستگی و حمایت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.