دیدگاه دانشجویان پزشکی در کسب مهارت های مدیریتی، آموزشی وفردی پس از طی دوره کارورزی پزشکی اجتماعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه راهبردهای مدیریت در نظام سلامت، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MSHS-2-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خیرمند

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، اصفهان، ایران

رضا خدیوی

دانشیار، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، اصفهان، ایران

زهرا داناسیادت

استادیار، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، اصفهان، ایران

حامد عسگری

دانشجوی دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، اصفهان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: همواره یکی از دغدغه های اصلی سیاست گذاران و برنامه ریزان حوزه آموزش و سلامت، سنجش میزان دستیابی به اهداف تعیین شده است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر دوره آموزشی 1 ماه ه کارورزی پزشکی اجتماعی در دانش، نگرش و کسب مهارتهای مدیریتی، آموزشی و فردی پس از حضور در مراکز بهداشتی درمانی و جامعه انجام گرفته است.روش پژوهش: این پژوهش از نوع کاربردی است که به صورت مقطعی در سال 1393 در دانشکده پزشکی اصفهان انجام شد. جامعه پژوهش 96 نفر از دانشجویان پزشکی معرفی شده به دوره کارورزی پزشکی اجتماعی بودند که به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساختهای بود که روایی و پایایی آن مورد سنجش و تایید قرار گرفت . داده ها در نرم افزار SPSS 16 به صورت درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار توصیف و با آزمون کای دو تحلیل شد.یافته ها: پس از گذراندن دوره بهبود مهارتهای مدیریتی، ارتباطی و تقویت اعتماد به نفس به ترتیب با فراوانی 81/3) 78/0 درصد )، 77/1) 74/0 درصد) و 72/9) 70/0 درصد) از مقبولیت بیشتری در بین دانشجویان برخوردار بودند . کمتر از 50/0 درصد مشارکت کنندگان معتقد بودند که این دوره در تعمیق فراگیریهای قبلی، تعیین مسیر تحصیلی آینده و فرصتی برای به اشتراک گذاردن ایده ها با پزشکان فارغ التحصیل شاغل، نقش دارد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد، طرح درس جدید دوره آموزشی پزشکی اجتماعی در تغییر نگرش، مهارتهای مدیریتی و ارتباطی دانشجویان اثر مثبت دارد ولی نمی تواند موجب تقویت عمق فراگیریهای قبلی شود و آنان را در تعیین مسیر تحصیلی آینده از طریق اشتراک ایده های شغلی با پزشکان فارغ التحصیل شاغل یاری نماید، بنابراین نیاز به بازنگری مجدد دارد.

کلیدواژه ها

پزشکی اجتماعی، نگرش، دانشجوی پزشکی، مهارت مدیریتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.