شناسایی ریسک های فناورانه فرایند توسعه محصول جدید و اولویت بندی با فرایند تحلیل شبکه ای (ANP)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 14، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-14-53_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل میرزارمضانی

دانشگاه مالک اشتراصفهان ایران

سیدمهدی گلستان هاشمی

دانشگاه مالک اشتراصفهان ایران

سیدمحمدمسعود ناصریان

دانشگاه مالک اشتراصفهان ایران

چکیده

امروزه، بقای سازمانی درگرو گرایش به سمت محصولات جدید و به کارگیری روشهایی برای ایجاد آن هاست. متغیر بودن قوانین رقابتی در دنیای کسبوکار، فرایند ارایه محصول جدید به بازار را با اهمیت خاصی جلوه داده است. به شکل ساده فرایند توسعه محصول جدید عبارت است از استفاده از منابع و قابلیت ها برای ایجاد یک محصول جدید یا بهبود یک محصول موجود. در طول فرایند توسعه محصول جدید ریسک های مختلفی وجود دارد؛ که به طورکلی به سه دسته عمده تقسیم میگردند: ریسکهای فناورانه، ریسک های سازمانی و ریسکهای بازاریابی. طبق مطالعات صورت گرفته ریسکهای فناورانه از مهمترین و تاثیرگذارترین ریسکها در فرایند توسعه محصول جدید محسوب می گردند. ریسک فناورانه اشاره دارد به ناتوانی یک شرکت در درک کامل یا دقت پیش بینی برخی از جنبه های فنی محیط که مربوط به پروژه های توسعه محصول جدید است. از این رو شناسایی، کاهش و مدیریت این ریسکها به بالا بردن درصد موفقیت فرایند توسعه محصول جدید کمک شایانی می کند. در این پژوهش، با بررسی ادبیات موضوع در حوزه های فرایند توسعه محصول جدید، ریسک و مدیریت ریسک، تعداد 20 نوع از ریسک های فناورانه متداول در فرایند توسعه محصول جدید از ادبیات موضوع استخراج گردیده و با استفاده از نظرات تعدادی از خبرگان دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان که در این حوزه تخصص دارند بررسی و توسط فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) اولویتبندی گردیدند. در پایان نتایج بهدستآمده نشان داد که سه ریسک فناورانه ثبات و پایداری محصول ، نیروی انسانی متخصص (دانش فنی و تجربه) و همچنین کارکرد (عملکرد) مورد انتظار محصول در فرایندهای توسعه محصول دارای بالاترین اولویت است.

کلیدواژه ها

توسعه محصول جدید؛ ریسک؛ ریسک فناورانه؛ فرایند تحلیل شبکه ای؛ .ANP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.