شناسایی و رتبه بندی عوامل تاثیرگذار بر انتقال فناوری با استفاده از روش AHP فازی (بررسی موردی: شرکت فولاد مبارکه اصفهان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 14، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-14-53_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد باقری پبدنی

موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی امین فولادشهر فولادشهر ایران

سیدمحمدرضا داودی

واحددهاقان دانشگاه آزاد اسلامی دهاقان ایران

چکیده

در کشورهای توسعهیافته انتقال فناوری ممکن است که یکی از راه حل ها برای رشد بخش های اقتصادی و صنعتی باشد. با این وجود موفقیت انتقال فناوری به طرز قابل توجهی به انتخاب مناسب فناوری از منابع مناسب، بستگی دارد. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر انتقال فناوری با استفاده از روشAHP فازی میباشد. انتقال فناوری میتواند در راستای نوآوری محصولات و اجرای بهتر فرایندها، راهکارهای افزایش بهرهوری و اثربخشی، سهم بیشتر از بازار و افزایش سود به سازمان کمک کند و این امر برای شرکت های کوچک و متوسط به دلیل اندازه و محدودیت منابع آنها مفید میباشد. در این تحقیق، با استفاده از روش تحلیل محتوا با بررسی پیشینه تحقیق و سپس با استفاده از نظرات کارشناسان و افراد خبره 24 عامل تاثیرگذار مشخص و در 5 بعد شامل: مزیت نسبی در شرایط اقتصادی، بازاریابی مزایا و نیروهای مربوط، ویژگیهای فنی، ملاحظات قانونی و نظارتی و مسایل راهبردی و مدیریتی دستهبندی شدهاند. از روش AHP فازی جهت رتبهبندی ابعاد عوامل تاثیرگذار و ساختارهای مربوط به هر یک از این ابعاد استفاده شده است. با توجه به نتایج، مهم ترین معیار در زمینه انتقال فناوری شرکت فولاد مبارکه، سازمانهای بینالمللی از زیرمجموعه شاخص اصلی ملاحظات قانونی و نظارتی میباشد که براساس آن استفاده فنی و تامین مالی از سازمانهای بینالمللی و سازمان های همکاری مشترک که دارای قوانینی در جهت همکاری های مشترک برای بهبود محیطزیست میباشند، نقش مهمی در انتقال فناوری ایفا مینماید. پیشنهاد میشود شرکت مذکور با استفاده از نیروی انسانی ماهر و ایجاد سازوکار مناسب در جهت استفاده حداکثر از مزایای استفاده از این نوع فناوریها در آیندهای نزدیک گامهای موثری از سوی مدیران و کارشناسان شرکت فولاد مبارکه برداشته شود.

کلیدواژه ها

انتقال فناوری1؛ روش تحلیل سلسله مراتبی فازی؛2عوامل تاثیرگذار بر انتقال فناوری3؛ اجرای راهبردی؛ طرح اقدام راهبردی؛ شرکت فولاد مبارکه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.