تاثیر یک جلسه فعالیت هوازی وامانده ساز بر تغییرات ایمونوگلوبولین A و پروتیین تام بزاقی نوجوانان ورزشکار تفریحی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه ورزش و علوم زیست حرکتی، دوره: 4، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_JSBS-4-8_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن طبرستانی

کارشناس ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

مهرداد فتحی

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

سیدرضا عطارزاده حسینی

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد

منور طبرستانی

کارشناس ارشد دانشگاه تهران

چکیده

هدف: این تحقیق با هدف بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت هوازی وامانده ساز بر تغییرات ایمونوگلوبولین (IgA)A و پروتیین تام بزاقی نوجوانان ورزشکار تفریحی انجام شده است.روش شناسی: این تحقیق از نوع تحقیقات نیمه تجربی است. آزمودنیهای تحقیق شامل 20 پسر نوجوان 14 ساله ورزشکار تفریحی، سالم و داوطلب بودند که در مورد اهداف و چگونگی اجرای تحقیق توجیه شده بودند. آزمودنیها به طور تصادفی به دوگروه فعالیت هوازی(10 نفر) وکنترل(10 نفر) تقسیم شدند. به منظور اجرای فعالیت فعالیت هوازی واماندهساز از آزمون شاتل ران استفاده گردید، گروه کنترل نیز طی دوره تحقیق فعالیت ورزشی انجام ندادند. نمونه های بزاقی قبل و بلافاصله پس از اجرای آزمون مورد نظر جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازههای تکراری انجام شد.یافته ها: در مقایسه پیش آزمون و پس آزمون گروه هوازی، غلظت IgA بزاقی تغییر معنی داری نداشت((P> 0/05؛ ولی پروتیین تام بزاقی افزایش((P< 0/001 و نسبت IgA به پروتیینتام بزاقی کاهش معنی داری یافت(.(P< 0/001 در مقایسه گروه هوازی با گروه کنترل تغییرات IgA،پروتیینتام و نسبت IgA به پروتیینتام بزاقی تفاوت معناداری را نشان ندادP> 0/05بحث و نتیجه گیری: باتوجه به یافتههای حاصل از تحقیق حاضر اینگونه استنباط میشود که فعالیتهای هوازی وامانده ساز کوتاه مدت تاثیر معنیداری بر ایمنی مخاطی نوجوانان نداشته و اثر تخریب کنندهای به جای نمیگذارند . ولی توصیه میشود مربیان و معلمین تربیت بدنی این ورزشها را با شدت کمتری برای نوجوانان تجویز کنند.

کلیدواژه ها

ایمونوگلوبولین A بزاقی، پروتیینتام بزاقی، آزمون شاتلران، نوجوانان پسر ورزشکار تفریحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.