ارزیابی عوامل خطر در عود سنگ های ادراری در شهر همدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله تحقیقات در ارولوژی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRU-2-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود غلیاف

دانشیار، مرکز تحقیقات ارولوژی و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

سیدحبیب الله موسوی بهار

استادمرکزتحقیقات ارولوژی ونفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی همدان همدان ایران

مایده محسنی

استادیارمرکزتحقیقات ارولوژی ونفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی همدان همدان ایران

چکیده

زمینه و هدف: سنگ کلیه بیماری شایعی است. این پژوهش مطالعه ای مقطعی است که با هدف بررسی علل عود سنگ کلیه در شهر همدان انجام شده است. مواد و روش ها: همه بیماران مبتلا به سنگ کلیوی راجعه که برای درمان با پیگیری به مراکز نفرولوژی و ارولوژی مراجعه کرده بودند در این مطالعه شرکت کردند و در مقایسه با گروه شاهد بودند. چک لیست های دموگرافیک تکمیل و معاینه فیزیکی انجام شد و برخی از مطالعات آزمایشگاهی پلاسما و ادرار درخواست شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری توصیفی، آزمون T و آزمون کای دو - فیشر استفاده شد. یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که 46 / 9 درصد موارد دارای سابقه خانوادگی مثبت در بیماری سنگ کلیه هستند. T مستقل در مورد بعضی از عوامل مستعد کننده تفاوت معناداری را در مقایسه با موارد و شاهد نشان داد. نتیجه گیری: در این پژوهش، برای کلسیم، اسیداوریک و اگزالات ادرار 24 ساعته P به ترتیب شامل 0 / 035، 0 / 0001 و 0 / 012 بود و در کلسیم و فسفات سرم 0 / 005= P بود. بر اساس یافته ها، عوامل اساسی در سنگهای کلیوی راجعه مانند هیپرکلسیوری، هیپریوریکوزوری، هیپوسیتراتوری، هیپراگزالوری افزایش سطح سرمی iPTH، هیپرکلسمی و هیپوفسفاتمی در بیشتر شرکت کنندگان وجود دارد که هریک از آنها می تواند عامل جداگانه ای در تشکیل یا عود سنگ کلیه در بیماران باشد.

کلیدواژه ها

سنگ کلیه، فاکتور خطر، سنگسازهای مجدد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.