بررسی پاسخ برخی از فاکتورهای مرتبط با بیش تمرینی طی دوره آماده سازی و رقابت در بازیکنان نخبه والیبال

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 4، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-4-16_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید نظری

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه شهید بهشتی

علیرضا سلیمی آوانسر

استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه شهید بهشتی

سجاد احمدی زاد

استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی پاسخ برخی از فاکتورهای مرتبط با بیشتمرینی طی دوره آماده سازی و رقابت در بازیکنان نخبه والیبال بود. آزمودنی های مورد مطالعه از گروه تجربی، 12 بازیکن مرد نخبه والیبال (سن25/8 6/5، قد 191 8/2 سانتیمتر، و وزن 88/2 8/2 کیلوگرم) حاضر در لیگ برتر و گروه کنترل، 12 مرد غیرفعال (سن 23/7 3/7، قد 180/2 7/7 سانتیمتر، و وزن 74/6 12/1 کیلوگرم) تشکیل شده بودند. گروه تجربی به مدت 8 هفته تمرینات آمادهسازی شامل تمرینات استقامتی و قدرتی همراه با تمرینات مهارتی والیبال و یک دوره مسابقات لیگ برتر والیبال به همراه تمرینات حفظ آمادگی را انجام دادند. در حالی که گروه کنترل فعالیت بدنی منظم نداشتند. به منظور اندازه گیری تغییرات هورمون-ها ACTH)، تستوسترون، کورتیزول، نسبت تستوستورن و کورتیزول) و اوج توان آزمودنیها درسه مرحله، قبل از شروع تمرینات، پس از 8 هفته تمرینات آمادهسازی و در پایان نیم فصل به آزمایشگاه دعوت شده و در حالت ناشتا 8 سی سی خون از ورید بازویی آنها گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد مقادیر ACTH، تستوسترون، کورتیزول، نسبت تستوستورن به کورتیزول در بازیکنان والیبال در سه نوبت اندازهگیری تغییرات معنی داری نداشتند و میزان آنها تفاوت معنی دار با گروه کنترل نداشت. در گروه تجربی تنها مقادیر اوج توان در مرحله دوم آزمون نسبت به مراحل اول افزایش معنی داری را نشان داد .(P< 0/05) در مرحله سوم نسبت به مرحله اول افزایش یافت ولی معنیدار نبود. بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری کرد در طول مرحله آمادهسازی و مسابقات رسمی در لیگ ایران عوامل نشاندهنده بیشتمرینی تغییری نکردند. احتمالا به دلیل پروتکل تمرینی مناسب، برگشت به حالت اولیه و سازگاری با شرایط تمرینی و مسابقات این نتیجه حاصل شده است.

کلیدواژه ها

هورمون، تمرین، والیبال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.