بررسی استراتژی مدیریتی توسعه پایدار اکوتوریسم درشهرتنکابن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه معماری و شهرسازی پایدار، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SAUD-3-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شعیب کاسه گرمحمدی

دانشجوی دکتری دانشکده معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحدرشت، رشت، ایران.

سیدیوسف هاشمی

استادیار، دانشگاه فنی وحرفه ای، دانشکده فنی ملاصدرا رامسر، رامسر، ایران.

چکیده

شهرستان تنکابن که در غرب استان مازندران واقع شده و از طبیعت متنوعی برخوردار است. یکی از جاذبه های مهم این شهرستان،طبیعت خدادادی آن است که زمینه جذب توریسم را فراهم م یکند. بررسی استراتژی مدیریتی توسعه اکوتوریسم با توجه به اینکه منطقه فوق، از بزرگترین مراکز توریستی شهری- طبیعی است و می تواند مورد استفاده برنامه ریزان قرار گیرد، حایز اهمیت است؛ لذا در پژوهش حاضر ابتدا پس از ذکر کلیاتی در مورد پژوهش، به مباحث جغرافیایی پیرامون شهرستان تنکابن پرداخته شده و پس از آن انواع جاذبه های گردشگری طبیعی شهرستان برشمرده شده است. در نهایت با توجه به پرسشنامه هایی که از طریق گردشگران تکمیل شد و نیز همچنین بر اساس اطلاعاتی که در مشاهدات عینی و میدانی و نیز مصاحبه با گردشگران، بومیان، مسیولین و متولیان تاسیسات گردشگری وشهرسازی جمع آوری گردید، به امرتجزیه و تحلیل داده های پژوهشی پرداخته شد؛که در این کار از نر مافزار SPSS بهره گرفته شد. تحقیق حاضر از نوع بنیادی و کاربردی است و از نظر روش عملیات،کتابخانه ای و میدانی و روش استدلالی استفاده شده است. براین اساس این نتایج به دست آمد که ویژگی های اکوتوریستی منطق ه از سویی و فرهنگ مردم تنکابن از سوی دیگر و همچنین زیر ساخت های گردشگری تنکابن از عوامل جذب گردشگر در این شهرستان شد. ضمنا در مسیر توسعه اکوتوریسم در تنکابن موانع و مشکلاتی وجود دارد که این موانع و راهکارهای آن در طی پژوهش شناسایی و معرفی گردید.

کلیدواژه ها

استراتژی مدیریتی، توسعه پایدار، اکوتوریسم، معماری وشهرسازی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.