بررسی فرایند جریان هوای داخل و مدل های تحلیلی آن در سوله های صنعتی کوچک با روش CFD
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دوفصلنامه معماری و شهرسازی پایدار، دوره: 2، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_SAUD-2-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 539
نویسندگان
استادیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
چکیده
انباشت آلاینده های هوابرد در فضای داخلی اکثر سوله ها و عدم تخلیه موثر هوای آلوده از فضای داخل کارگاه های صنعتی، مسیله ای اساسی برای سلامت کارکنان این کارگاه هاست. این درحالی است که استانداردهای متعددی وجود دارند که بر لزوم تهویه صنعتی موثر تاکید فراوان دارند . به هرحال ناکارایی سیستم های تهویه صنعتی عمومی در سوله های صنعتی کاملا محسوس است و این درحالی است که محاسبات دقیقی از سوی مهندسین مکانیک برای پیش بینی مکنده های موثر تهویه در فضاهای صنعتی صورت میگیرد. این پژوهش به بررسی وضعیت جریان هوای داخل در ساختمانهای صنعتی میپردازد و تلاش میکند تا از طریق شبیه سازی های عددی با روش دینامیک سیال محاسباتی علت اصلی ناکارایی سیستم های مکنده تهویه که عمدتا سقفی هستند را بیابد. این شبیه سازیها در یک سوله موردی صورت میگیرد که مورد بررسی و مشاهده دقیق قرار گرفته است. شبیه سازیها در این پژوهش توسط برنامه های Gambit و Fluent انجام شدند: ابتدا روایی برنامه با انجام پروژه های مشابه و نیز تطبیق با نتایج تجربی به اثبات رسید. سپس با یک روش تحلیلی و با کمک برنامه Fluent به تجزیه و تحلیل داده ها اقدام شد. در خاتمه نیز به ارایه نتایج و تعمیم آنها بر جامعه آماری اقدام گردید . نتایج نشان دادند که جریان هوای داخل تحت تاثیر متغیرهای مستقل معماری به همراه موقعیت بازشوها، دمنده ها و مکنده ها قرار داشته و تغییرات در شرایط این متغیرها میتواند جریان هوای داخل را اصلاح و خروج آلاینده ها را امکان پذیر نماید.کلیدواژه ها
سوله های صنعتی، تهویه صنعتی، جریان هوای داخل، مدل های تحلیلیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.