تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی مذهبی در مهاجرت بلوچ ها از زاهدان به آن سوی مرز (در دوره پهلوی اول)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دوفصلنامه تحقیقات تاریخ اجتماعی، دوره: 6، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_SSJ-6-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 847
نویسندگان
دانشیار گروه تاریخ، دانشگاه خوارزمی
استاد پژوهشکده تاریخ، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
دکترای تاریخ ایران اسلامی، دانشگاه خوارزمی
چکیده
بلوچستان از ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی پیچیده ای برخوردار است.جمعیت زاهدان از ملیت ها، طوایف، و اقوام گوناگون تشکیل شده و مجموعهای پیچیده و ناهمگون بوده است. قوم بلوچ بیشترین شمار جمعیت را تا پیش از دوره پهلوی اول داشت، اما به تدریج بهعلت مهاجرت از شمار آن ها کاسته شد.بررسی زمینه های شکل گیری و تغییرات این ویژگی جمعیتی در زاهدان ضروری است. در این نوشتار درصددیم با بررسی تحلیلی اسناد و منابع کتابخانهای به این پرسش پاسخ دهیم که عناصر اجتماعی و فرهنگی مذهبی چه تاثیری در روند مهاجرت بلوچها از زاهدان در دوره مورد نظر داشته است نتیجه بررسی نشان میدهد، عوامل فرهنگی مذهبی از مولفه های بسترساز و تکمیل کننده روند مهاجرت در زاهدان دوره پهلوی اول بود. پیوندهای خویشاوندی و خاستگاه اجتماعی مشترک قوم بلوچ در کشورهای اطراف سبب شد شماری از ساکنان بومی این منطقه به دلایل اجتماعی و اقتصادی، مانند تنگناهای ناشی از سلسله مراتب اجتماعی و سنن حاکم بر ساکنان بومی، به آن سوی مرزها مهاجرت کنند.کلیدواژه ها
زاهدان، مهاجرت، بلوچ ها، فرهنگ، مذهب، سلسله مراتب اجتماعیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.