طراحی یک سیستم پشتیبان تصمیم گیری مکانی SDSS در احداث مدارس، بیمارستان ها و پارک های جدید(ترکیب روش AHP و فازی)( مطالعه موردی: شهر بابل)
عنوان مقاله: طراحی یک سیستم پشتیبان تصمیم گیری مکانی SDSS در احداث مدارس، بیمارستان ها و پارک های جدید(ترکیب روش AHP و فازی)( مطالعه موردی: شهر بابل)
شناسه ملی مقاله: JR_PAYA-1-10_008
منتشر شده در شماره 10 دوره 1 فصل خرداد در سال 1397
شناسه ملی مقاله: JR_PAYA-1-10_008
منتشر شده در شماره 10 دوره 1 فصل خرداد در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:
احمد داداش نسب عمران - کارشناسی ارشد سیستم اطلاعات جغرافیایی
مهدی عربی - دکترای سیستم اطلاعات جغرافیایی، عضو هییت علمی دانشگاه شهید رجایی
خلاصه مقاله:
احمد داداش نسب عمران - کارشناسی ارشد سیستم اطلاعات جغرافیایی
مهدی عربی - دکترای سیستم اطلاعات جغرافیایی، عضو هییت علمی دانشگاه شهید رجایی
نگرشی گذرا بر وضعیت کاربری اراضی در دو ده ه گذشته نشان میدهد که تحولات اخیر در رشد و توسعه شهرنشینی مسایلی را در فضای شهر به وجود آورده که ساکنین در معرض عوارض ناشی از آن را، مورد تهدید قرار داده است. تاکنون فعالیت های صورت گرفته در سطح کشور در جهت مقابله با این وضعیت در سطح کاغذ و برنامه باقیمانده است. به عبارتی با افزایش تراکم جمعیت شهرها باید تسهیلات و تاسیسات شهری متناسب با نرخ رشد جمعیت تغییر نماید تا در زمینه تامین خدمات معضل و کمبودی مشاهده نگردد. به تیع افزایش جمعیت و تراکم، هزینه ایجاد و تامین خدمات مورد نیاز نیز افزایش مییابد. شهر بابل با توجه به موقعیت ویژه مکانی و قرارگیری در محور مواصلاتی شمال کشور و با برخورداری از طبیعت در کمترین فاصله مقصد جالب توجهی برای اقشار مختلف میباشد. لذا مطالعه و برنامه ریزی در جهت شناسایی، حذف یا کاهش کاربریهای نامناسب و همچنین توجه به مسایل و ملاحظات عدالت فضایی در برنامهریزیها، فعالیت ها و اقدامات توسعه، می-تواند گامی موثر در جهت بهبود وضعیت و در نتیجه ارتقاء سطح کیفیت زندگی مردم باشد. لذا با استناد به روش پژوهشی تحلیلی کاربردی در قالب تکنیک سیستم پشتیبانی تصمیمگیری با هدف تبیین الگویی جهت بهبود و بازشناسی الگوهای توسعه ساختار شهر در قالب طراحی سیستمی و تجویز اقدامات اجرایی به روش میدانی و کتابخانه ای در جامعه آماری شهر بابل انجام شده است. مستند به هدف اشاره شده مجموعه اطلاعات مورد نیاز از طریق طرحهای توسعه شهری و مطالعات میدانی جمعآوری گردیدهاست و در گامهای تجزیه و تحلیل با ترکیب روشهای فازی و تحلیل سلسله مراتبی کاربری پیشنهادی متناسب استخراج گردیده است. در مجموع با استناد به محتوا و رویه پیشنهادی پژوهش، تقویت ساختار شهر و ایجاد ارتباطات جدید بین زمینه های تحلیلی خرد حاصل گردیده و خروجی کلی آن به شمار میرود.
کلمات کلیدی: سیستم پشتیبان، تصمیم گیری مکانی، SDSS ، فازی ، بابل
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/795579/