کاربرد روش المان محدود مرزى مقیاس شده در بررسى اثرات توپوگرافى بر امواج لرزه اى
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 15، شماره: 49
- کد COI اختصاصی: JR_JME-15-49_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 499
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی عمران- مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت مدرس
استاد مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
به سهولت میتوان دریافت که زمین با سطوح توپوگرافی نامنظم، یکی از عوامل پاسخهاى لرزه اى پیچیده میباشد. دلیل اصلی ایجاد پاسخ لرزهاى پیچیده، مساله انتشار و پراکنش امواج در این سطوح است. در این مطالعه، با فرض اینکه زمین، همگن، همسانگرد و ارتجاعی باشد، نخست مبانی ریاضی موج منتشر شده، با استفاده از المان مرزى محدود مقیاس شده بیان میگردد. طی دو دهه ى اخیر، این روش با ترکیب مزایاى روشهاى المان محدود و المان مرزى توسعه یافته است. در این روش، فقط مرزهاى محیط موردنظر به کمک المانهاى سطحی گسسته سازى میشود و نیازى به گسسته سازى درون قلمرو نیست. برخلاف روش المان مرزى، این روش نیازى به حل اساسی (یا تابع گرین) ندارد. سپس به کمک این روش، براى اولین بار تحلیلهاى عددى براى تپه ها و دره هایی با اشکال هندسی مشخص در قلمرو فرکانس در اثر برخورد موج قایم SH انجام میشود. نتایج حاصل از این تحلیلها نشان میدهد که روش المان محدود مرزى مقیاس شده در مقایسه با سایر روشهاى عددى و تحلیلی، به نتایج مطلوبی منجر میشود.کلیدواژه ها
روش المان محدود مرزى مقیاس شده، انتشار امواج، اثرات توپوگرافیمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.