ارزیابی قابلیت اطمینان قابهای خمشی فلزی با استفاده از روش شبیه سازی وزنی و درونیابی تابع پایه شعاعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 14، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-14-47_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهراله رخشانی مهر

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه الزهرا

محسن راشکی

استادیار، گروه معماری، دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمود میری

دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مهدی اژدری مقدم

دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

قابهای خمشی فلزی جزء متداول ترین سازه های ساختمانی هستند. این سیستم سازهای به سبب عواملی نظیر نقصان در ساخت و خصوصا فراهم نشدن صلبیت کامل در اتصالات، ویژگی های مصالح و یا اعمال بارهای پیش بینی نشده تحت تاثیر عدم قطعیت هایی است که می تواند ایمنی ساختمان را تحت تاثیر قرار دهند. تیوری قابلیت اطمینان سازه با در نظر گرفتن این عدم قطعیت ها و ترکیب آن با تیوری احتمالات و سازه به ارزیابی سطح ایمنی سازه می پردازد. در این مقاله، قابلیت اطمینان و آنالیز حساسیت قابهای خمشی فلزی به کمک روش شبیه - سازی وزنی مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای این منظور یک الگوریتم ترکیبی جهت برآورد احتمال خرابی و جستجوی نقطه طراحی با بکارگیری همزمان الگوریتم کرم شب تاب و روش متامدل تابع پایه شعاعی پیشنهاد شده است. کارایی رویکرد مزبور نخست بر روی چندین مثال عددی ارزیابی شده و سپس ایمنی و نیز حساسیت ایمنی نسبت به متغیرهای تصادفی یک قاب سه طبقه فولادی تحت یک شتابنگاشت مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است. سطح ایمنی به دست آمده با نتایج دقیق حاصل از روش شبیه سازی مونت کارلو منطبق و بیانگر کارایی الگوریتم پیشنهادی است. نتایج برآورد ایمنی و آنالیز حساسیت بیانگر آن است که نقصان در ساخت اتصال های گیردار در قابهای خمشی به شکل قابل توجهی احتمال خرابی قاب را تحت تاثیر قرار می دهد.

کلیدواژه ها

قابلیت اطمینان، شبیه سازی وزنی آنالیز حساسیت، تابع پایه شعاعی، قاب خمشی فلزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.