ارتباط و پیوستگی آیات قرآن در سیر تاریخی آن و نقدی بر برخی اصطلاحات معاصر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوفصلنامه آموزه های قرآنی، دوره: 10، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_QURN-10-14_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس اسماعیلی زاده

استادیار دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد

مریم نساج

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بررسی پیوستگی میان آیات از دیرباز تا کنون مورد توجه مفسران بوده است. نخست با عناوینی چون نظم قرآن و تناسب میان آیات و سور به بررسی پیوستگی میان آنها پرداخته و فقط دید خطی - جزیی نگر داشته اند. ولی در قرن چهاردهم، مفسران و قرآن پژوهان، محققانه تر و عمیق تر و با دیدی فراتر از تناسب و نگاه جزیی نگرانه به ساختار و متن آیات پرداخته و با توجه به سیاق آنها و پیوستگی لفظی و معنایی و آوایی، به دنبال بیان پیوستگی و ارایه مجموعه ای منسجم و هماهنگی از آیات قرآنند و اعتقاد دارند که این نوع نگاه، در تفسیر صحیح آیات قرآن و برطرف نمودن برخی از اختلافات تفسیری موثر است و حتی آن را مقدمه ای برای فهم صحیح آیات قرآن می دانند. لذا در این پژوهش به واکاوی تعابیر و اصطلاحات جدید می پردازیم.

کلیدواژه ها

تدبر، پیوستگی آیات، تفسیر ساختاری، تفسیر بنایی، تفسیر عضوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.