نقد چارچوب تحلیلی مواجه ه با فساد و رانت جویی در مقالات فارسی زبان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IPOM-3-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد بخارایی

عضو هییت علمی دانشگاه پیام نور.

حمیدرضا غریبی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی مسایل اجتماعی ایران،دانشگاه پیام نور

چکیده

پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا نظریه دولت رانتی آن گونه که در مقالات فارسی زبان انعکاس یافته، میتواندبه عنوان ابزار تحلیلی مناسبی برای تبیین فساد اداری به کار رود یا نه. از این رو، به مطالعه 44 مقاله در این زمینه پرداخته و با روش تحلیل مضمونی، پس از رسیدن به اشباع نظری، اصول موضوع های را استخراج کرده که در ارتباط شبکه ای با همدیگر، شالوده بنیادین طیف متنوعی از مقالات چاپ شده را تشکیل میدهند. در ادامه، نشان داده شد که این انگاره شبکهای برای بقای خود، ناچار واقعیت را نادیده میگیرد و آن را به قامت خود درمیآورد. نتیجه چنین انگاره ای این است که مقالات علمی فارسی زبان، در این زمینه، به جای کمک به فهم فساد اداری، واقعیت را نادیده می گیرد، لذا کاربست آن به عنوان ابزار تحلیلی مناسب، نیازمند بازبینی جدی است. در پایان نیز،ضمن نقد اصول موضوعه این انگاره، بر بخشهایی از واقعیت تاکید گردید که از دید چنین منظومه اندیشگی پنهان مانده و لذا نیازمند تامل و بازبینی است.

کلیدواژه ها

فساد اداری، اصل موضوعه، رانت جویی، چارچوب تحلیلی، منظومه اندیشگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.