شناسایی ابعاد تصویر سازمانی در دانشگاه ها به منظور ارایه مدل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IPOM-2-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ترانه عنایتی

استادیار گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

مهناز دازداری

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

چکیده

تصویر سازمانی، یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در رشدو یا عقبماندگی سازمانهاست. سازمانها باید نسبت به شناخت و درک تصویر خود بکوشند و به دنبال راهکارهایی جهت بهبود این تصویر باشند، زیرا با ایجاد تصویر ذهنی مثبت میتوانند به بالاترین درجات پیشرفت دست یابند. تحقیق حاضر با هدف شناسایی ابعاد تصویر سازمانی در دانشگاه به منظور ارایه مدل مناسب انجام گرفته است. لذا در این پژوهش، به بررسی دقیق مبانی نظری و ادبیات تحقیق و بررسی پیشینه های پژوهشی مرتبط، پرداخته شد و بدین ترتیب مولفه های تشکیل دهنده تصویر سازمانی استخراج گردید. سپس، مولفه های مستخرجه مورد نظرخواهی اعضای هییت علمی دانشگاه های استان گلستان قرار گرفت تا میزان اهمیت و اولویت هر یک از مولفه ها بررسی و ابعاد تشکیل دهنده آن شناسایی شوند. پژوهش بر حسب هدف کاربردی و بر حسب روش توصیفی، از نوع اکتشافی بود که از طریق تحلیل عاملی و معادلات ساختاری صورت پذیرفت. یافته ها نشان داد که تصویر سازمانی در دانشگاه های استان گلستان دارای 14 بعد و 72 مولفه است. از بین 14 بعد تصویر سازمانی که شامل فناوری دانشگاه، مدیریت، عملکرد بخش پژوهشی، مهارت ارتباطی و رسانه، عملکرد روابط عمومی، محیط فیزیکی و نمادهای دانشگاه، عملکرد آموزش، کیفیت امکانات و خدمات، محیط کار، شهرت و پیشینه دانشگاه، شاخص روابط انسانی، نوآوری، فعالیتهای فرهنگی و آینده و چشمانداز مالی هستند؛ فناوری دارای بالاترین اولویت در شکلگیری مدل بود.

کلیدواژه ها

تصویر سازمانی، دانشگاه، مدل، فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.