بهبود خواص گرمایی و فداشوندگی عایق های فراسبک کامپوزیتی سیلیکون-چوب پنبه با استفاده از ایروژل نووالاک
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 30، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_IJPST-30-6_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 530
نویسندگان
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
چکیده
عایقهای گرمایی برای بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش اتالف گرمایی در خور توجه هستند. استفاده از عایقهای سبک سبب کاهش وزن و بهبود کارایی محصول نهایی میشود. یکی از رویکردها برای دستیابی به عایق سبک، ساخت نانوکامپوزیتهایی با چگالی کم و خواص عایقی مناسب است. چوبپنبه، مادهای سلولوزی با سلولهای میکرونی است که کاربرد گسترده ای در عایقهای گرمایی سبک دارد. به دلیل وجود ساختار متخلخل در چوب پنبه، این ماده بهعنوان یکی از بهترین عایقهای گرمایی استفاده میشود که چگالی و رسانندگی گرمایی کمی دارد. تلاشهای بسیاری برای کاهش هرچند ناچیز رسانندگی گرمایی آن انجام شده است. در این پژوهش، برای بهبود عملکرد گرمایی و فداشوندگی کامپوزیت سیلیکون-چوب پنبه، از ایروژل نووالاک با ساختار متخلخل سلول باز نانومتری و چگالی، رسانندگی گرمایی و نفوذ گرمایی بسیار کم استفاده شده است. وجود ایروژل نووالاک در حفره های میکرونی چوب پنبه و پرکردن آنها، سبب افزایش نسبی چگالی کامپوزیت، حذف انتقال گرمای جابه جایی هوا در سلولهای چوب پنبه، کاهش چشمگیر رسانندگی گرمایی و نفوذ گرمایی چوب پنبه میشود. رسانندگی گرمایی بسیار کم ایروژل، دستیابی به کامپوزیتی با رسانندگی گرمایی و چگالی کم را ممکن ساخته است، به طوری که وجود ایروژل در کامپوزیت سیلیکون-چوب پنبه سبب کاهش 39% رسانندگی گرمایی و 45% نفوذ گرمایی کامپوزیت نسبت به کامپوزیت بدون ایروژل شده است. با وجود ایروژل، پایداری گرمایی و مقاومت گرمایی کامپوزیت افزایش و پایداری زغال تشکیل شده بهبود یافته است. همچنین، وجود ایروژل در حفره های چوب پنبه و اعمال پوشش نهایی رزول-گرافن اکسید روی سطح نمونه، سبب بهبود رفتار فداشوندگی کامپوزیت سیلیکون-چوب پنبه-ایروژل و کاهش 55% دمای پشت کامپوزیت فداشونده نسبت به نمونه بدون ایروژل شد.کلیدواژه ها
عایق فراسبک، چوب پنبه، عایق فداشونده،رسانندگی گرمایی، ایروژل نووالاکاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.