مطالعه طیف الکتروشیمیایی درجای نانوکامپوزیت های رسانای سنتزشده الکتروشیمیایی برپایه پلی 2-آمینوفنول- تیتانیم دی اکسید و روی اکسید

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 30، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-30-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال ارجمندی

همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده شیمی، گروه شیمی فیزیک،صندوق پستی ۶۵۱۷۸/کره جنوبی، سوون، دانشگاه سون کیونگ کوان، دانشکده علوم، دانشکده شیمی، صندوق پستی ۱۶۴۱۹

المیرا عزیزی

همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده شیمی، گروه شیمی فیزیک، صندوق پستی ۶۵۱۷۸

چکیده

در این پژوهش، طیف الکتروشیمی درجا به عنوان ابزاری قوی در مطالعه و توسعه نانوکامپوزیتهای پلیمری رسانای جدید معرفی شده است. نانوکامپوزیت های پلیمری از 2-آمینوفنول با روش ولت سنجی چرخه ای و الکتروپلیمرشدن درجا با استفاده از نانوذرات تیتانیم دیاکسید و روی اکسید، بر سطح طلا و الکترود ایندیم قلع اکسید شیشه ای سنتز و مطالعه شدند. فیلمهای پلیمری و نانوکامپوزیتهای پلیمری با روش ولت سنجی چرخه ای، اندازه گیری رسانایی الکتریکی درجا، طیف سنجی های فرابنفش درجا و زیرقرمز تبدیل فوریه، میکروسکوپی های الکترونی پویشی و عبوری و پراش پرتو X بررسی شدند. طی رشد پلیمر بر سطح الکترود با روش الکتروپلیمرشدن درجا، رفتارهای متفاوت و مقادیر مختلف از پتانسیلهای اکسایش-کاهش برای نانوکامپوزیتهای پلیمری در مقایسه با پلی(2-آمینوفنول( مشاهده شد. همین رفتار در محیط عاری از مونومر و نانوذرات برای پلیمرها مشاهده شد. ویژگیهای طیف الکتروشیمیایی درجا و رسانایی الکتریکی درجای ترکیبات حاصل مطالعه و مقایسه شد. رفتارهای متفاوتی از طیف سنجی فرابنفش در جای نانوکامپوزیتهای پلیمری 2-آمینوفنول در مقایسه با پلی(2-آمینوفنول( با تغییر پتانسیل بهکار رفته مشاهده شد که حاکی از خواص نوری مختلف است. نتایج حاصل از رسانندگی الکتریکی درجای پلیمرها و نانوپلیمرهای سنتزی در محیط اسیدی و با وجود الکترولیت کمکی، بیانگر بهبود رسانندگی الکتریکی پلی(2-آمینوفنول( در مجاورت نانوذرات است. همچنین، ساختار و شکلشناسی نانوذرات در پلی(2-آمینوفنول( با طیف سنجی زیرقرمز تبدیل فوریه و میکروسکوپی های الکترونی پویشی و عبوری بررسی شد. در نهایت، وجود نانوذرات در پلیمر با پراش پرتو X تایید شد.

کلیدواژه ها

طیف الکتروشیمی درجا، رسانندگی درجا، نانوکامپوزیت، پلیمر رسانا، پلی )2-آمینوفنول(

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.