قالب تونلی سیستمی ایده آل برای سازه های بتن آرمه تحت زلزله های متوالی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز، دوره: 47، شماره: 89
- کد COI اختصاصی: JR_CEEJ-47-89_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 533
نویسندگان
کارشناس ارشد زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و فرهنگ تهران
دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
دانشجوی دکترای سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه شاهرود
چکیده
وجود پتانسیل آسیب پذیری تحت پس لرزه ها، حتی در بسیاری از ساختمانهایی که بر اساس آیین نامه های طراحی لرزهای معتبر طراحی شده اند، لزوم توجه به استفاده از یک سیستم مطمین، بخصوص در مناطق لرزهخیز را آشکار میسازد. تجارب زلزله های پیشین و نتایج مطالعات صورت گرفته روی سیستم قالب تونلی مبین مقاومت بسیار قابل توجه این قبیل سازه ها در برابر زلزله های قوی میباشد. تاکنون مطالعه ای جهت بررسی مقاومت این سازه ها تحت زلزله های متوالی انجام نشده است. به نظر میرسد که این سیستم سازهای، تحت زلزله های متوالی از اطمینان سلامت قابل قبولی برخوردار است. هدف این مطالعه، بررسی ظرفیت باقیمانده ساختمانهای قالب تونلی آسیب دیده بعد از وقوع لرزش اصلی و نحوه عملکرد آنها تحت زلزله های متوالی حاوی لرزش اصلی و پسلرزه بوده است. بدین منظور، بعد از اعمال لرزش اصلی معادل با زلزله طرح استاندارد 2800 ایران، ساختمانهای آسیبدیده، تحت تحلیلهای دینامیکی افزایشی ناشی از پس لرزه ها و بارافزون قرار گرفته اند. ارایه منحنی های شکنندگی برای سطوح مختلف خرابی به وجود آمده در المانهای اصلی قبل و بعد از وقوع لرزش اصلی، از دیگر دستاوردهای این پژوهش است. نتایج بیانگر ظرفیت و مقاومت بالای سیستم قالب تونلی در زلزله های متوالی و تامین سطح عملکرد قابلیت استفاده بی وقفه در زلزله طرح استاندارد 2800 میباشد. با استناد به نتایج حاصل از این مطالعه، نتیجه گردید که عدم آسیب قابل توجه تحت لرزش اصلی متناظر به خطر طراحی ساختگاه، بیشترین شانس را جهت تحمل پسلرزه ها برای این سیستم نوظهور فراهم کرده است. به علاوه، مشخص شد که اجزای اصلی در این ساختمانها، حتی تحت پسلرزهای نسبتا0 قوی نیز، با احتمال ناچیزی به سطح عملکردی نامبرده میرسند.کلیدواژه ها
سیستم قالب تونلی، پس لرزه، نگاشت های پی در پی، تحلیل دینامیکی افزایشی، منحنی های شکنندگیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.